KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder
‘t Witte Kerkje verzekerd van toekomst
‘t Witte Kerkje verzekerd van toekomst

In het Brabantse plaatsje Bladel ligt een bescheiden kerkje, bekend als het Witte kerkje. Het kerkje aan de rand van het centrum blijft voorlopig de ontmoetingsplek voor de protestantse gemeenschap.

Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer
Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer

In het Havenkwartier van Deventer staat de beeldbepalende Zwarte Silo. BOEi nam de oude graansilo in 2012 over van de gemeente en startte een grondige restauratie. De eerste foodhal van Oost-Nederland was het resultaat. Inmiddels is dit industriële erfgoed uitgegroeid tot een geliefde hotspot bij fijnproevers uit de hele regio.

Romantisch kerkje De Terp blijft beschikbaar voor bewoners Oudorp
De Terp blijft beschikbaar voor bewoners Oudorp

Aan de rand van het historische centrum van het Noord-Hollandse Oudorp staat op een terp een klein kerkje. Vanwege het witte pleisterwerk op de voorgevel wordt de kerk in de volksmond meestal ‘het witte kerkje’ genoemd. De voorzijde van de kerk gaat grotendeels schuil achter een grote monumentale boom. Via een slingerend pad door de voortuin loop je omhoog naar de kerk. Eenmaal boven aangekomen heb je een vrij uitzicht over de weilanden, de begraafplaats en de authentieke dorpskern.

De Blokhuispoort
Volop vrijheid in de oude gevangenis

De Blokhuispoort heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de lange geschiedenis van Leeuwarden. Oorspronkelijk bedoeld als onderdeel van de fortificatie van de Friese hoofdstad, maar sinds 1560 ingericht als gevangenis. Tegenwoordig is de Blokhuispoort een belangrijk ontmoetingspunt op zowel zakelijk als cultureel vlak.

Julianaschoorsteen in Oosterhout wordt middelpunt nieuwe buurt
Julianaschoorsteen in Oosterhout wordt middelpunt

Op het voormalige Twickelterrein in Oosterhout staat de 25 meter hoge Julianaschoorsteen. De schoorsteen is een belangrijk herkenningspunt in de omgeving en stond tot voor kort op de nominatielijst om gesloopt te worden. Gelukkig is na inspanningen van BOEi en haar partners besloten de schoorsteen toch te restaureren en wordt het dé eyecatcher van een nieuwe woonwijk.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow