KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

WERKEN BIJ BOEi

Bij BOEi werken circa 90 bevlogen mensen (45 FTE) die één ding gemeen hebben: een uitzonderlijke passie voor monumenten en betekenisvolle plekken. Iedereen is zeer gedreven om het Nederlands erfgoed met specialistische kennis te behouden en nieuw leven in te blazen. Belangrijke eigenschappen, want de projecten vragen vaak veel doorzettingsvermogen, een vooruitziende blik en een doelgerichte aanpak. Werken bij BOEi gebeurt dan ook niet met een 9-tot-5-mentaliteit en dat geldt voor iedereen: van onze vastgoedmanagers tot de restauratie-experts en administratieve medewerkers.

De projecten van BOEi vragen veel van de collega’s, maar bieden tegelijkertijd veel vrijheid en flexibiliteit. Niet alleen de werktijden zijn vrij in te delen, maar ook de plaats waar de werkzaamheden worden uitgevoerd wisselt af. Dat kan op kantoor zijn, maar uiteraard ook op een projectlocatie. Naast deze ontmoetingsplekken blijven collega’s ook met elkaar in contact dankzij de wekelijkse interne nieuwsbrief. Verder zijn er veel kennisbijeenkomsten en zogenaamde intervisiebijeenkomsten, gericht op risicobeheersing en kwaliteitsbewaking in het kader van de POM-status.

Vacatures in erfgoed en monumenten

Wordt u gedreven door een passie voor monumenten en wilt u uw talent op het gebied van cultureel erfgoed inzetten en verder ontwikkelen? Dan zijn er verschillende manieren waarop u bij BOEi aan de slag kunt.

BOEi werkt met zowel vaste evenals freelance medewerkers op het gebied van onder meer ontwikkelingsmanagement, bouwkundige expertise en restauratie. Voor het vervullen van de vacatures in erfgoed en monumenten is ervaring doorgaans een belangrijke voorwaarde, evenals specialisatie op het gebied van restauratie en herbestemming. Freelancers die zelf projecten aandragen hebben onze bijzondere interesse, waarbij er gewerkt wordt met een overeenkomst van opdracht op basis van een Modelovereenkomst van de Belastingdienst.

Vacature Assistent controller (40 uur)

Om de veelheid van activiteiten goed te kunnen blijven stroomlijnen, zijn wij op zoek naar een ervaren assistent-controller met een passie voor erfgoed en cijfers die ambities heeft zich verder door te ontwikkelen. Je gaat binnen het team opereren onder aansturing van het Hoofd Accounting & Control. Binnen jouw functie is veel ruimte voor groei en ondernemerschap. Je gaat je onder meer bezighouden met kwartaal- en jaarafsluitingen en het voorbereidingen van jaarverslagen, begrotingen, aangiften, subsidieverantwoording en risicobeheersing. Naast BOEi zelf, verzorgen wij het management voor diverse erfgoedorganisaties, vennootschappen en stichtingen. Er is dus sprake van een afwisselend takenpakket, met diverse activiteiten, maar ook voor diverse entiteiten.

Geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie over de Vacature Assistent Controller

Vacature Verhuurcoördinator Centrale Markthal in Amsterdam (18 uur)

De Centrale Markthal in Amsterdam wordt momenteel ontwikkeld tot plek dé voor Culinair, Creatief en Circulair talent. De verhuur is op gang en eind 2024 verwachten wij aan 70 jonge en gevestigde ondernemers een plek te bieden. Voor deze levendige community is BOEi op zoek naar een ervaren facilitair beheerder / verhuurcoördinator (c.q. de Huismeester) die goed georganiseerd en oplossingsgericht is met een passie voor betekenisvol herbestemmen van gebouwen. En zich kan identificeren met de uitdagingen waar Amsterdam voor staat.

Meer informatie over deze vacature is hier te lezen: Vacature Verhuurcoordinator Centrale Markthal

Stages en afstuderen

Nieuw talent is essentieel om een dynamisch werkveld zoals dat van het cultureel erfgoed levendig en toekomstbestendig te houden. BOEi werkt dan ook graag mee aan de opleiding van dit nieuwe talent. Voor afstuderende bouwkundestudenten volgt de stage een vast stramien. De afstudeerder verzorgt de evaluatie van een recent afgerond project van BOEi en werkt daarnaast mee aan een nieuw project.

Om een goede begeleiding te garanderen, is er bij BOEi steeds plek voor slechts één afstudeerder of stagiair per semester. Daarnaast werkt BOEi op incidentele basis mee aan projecten van onderzoeksinstellingen. 

NB: de sollicitatiedeadline voor de stageplek voor het tweede semester van het studiejaar 2022/2023 is  31 oktober 2022. Om in aanmerking te komen voor een stage, kun je een sollicitatiebrief met CV mailen naar Gwen Lancée: g.lancee@boei.nl