Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

WERKEN BIJ BOEi

Bij BOEi werken circa 90 bevlogen mensen (45 FTE) die één ding gemeen hebben: een uitzonderlijke passie voor monumenten en betekenisvolle plekken. Iedereen is zeer gedreven om het Nederlands erfgoed met specialistische kennis te behouden en nieuw leven in te blazen. Belangrijke eigenschappen, want de projecten vragen vaak veel doorzettingsvermogen, een vooruitziende blik en een doelgerichte aanpak. Werken bij BOEi gebeurt dan ook niet met een 9-tot-5-mentaliteit en dat geldt voor iedereen: van onze vastgoedmanagers tot de restauratie-experts en administratieve medewerkers.

De projecten van BOEi vragen veel van de collega’s, maar bieden tegelijkertijd veel vrijheid en flexibiliteit. Niet alleen de werktijden zijn vrij in te delen, maar ook de plaats waar de werkzaamheden worden uitgevoerd wisselt af. Dat kan op kantoor zijn, maar uiteraard ook op een projectlocatie. Naast deze ontmoetingsplekken blijven collega’s ook met elkaar in contact dankzij de wekelijkse interne nieuwsbrief. Verder zijn er veel kennisbijeenkomsten en zogenaamde intervisiebijeenkomsten, gericht op risicobeheersing en kwaliteitsbewaking in het kader van de POM-status.

Vacatures in erfgoed en monumenten 

Wordt u gedreven door een passie voor monumenten en wilt u uw talent op het gebied van cultureel erfgoed inzetten en verder ontwikkelen? Dan zijn er verschillende manieren waarop u bij BOEi aan de slag kunt.

BOEi werkt met zowel vaste evenals freelance medewerkers op het gebied van onder meer ontwikkelingsmanagement, bouwkundige expertise en restauratie. Voor het vervullen van de vacatures in erfgoed en monumenten is ervaring doorgaans een belangrijke voorwaarde, evenals specialisatie op het gebied van restauratie en herbestemming. Freelancers die zelf projecten aandragen hebben onze bijzondere interesse, waarbij er gewerkt wordt met een overeenkomst van opdracht op basis van een Modelovereenkomst van de Belastingdienst.

Stages en afstuderen

Nieuw talent is essentieel om een dynamisch werkveld zoals dat van het cultureel erfgoed levendig en toekomstbestendig te houden. BOEi werkt dan ook graag mee aan de opleiding van nieuw talent. Voor meer informatie over stage-mogelijkheden kan je contact opnemen met Gwen Lancée: g.lancee@boei.nl.