KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

WERKEN BIJ BOEi

Bij BOEi werken circa 90 bevlogen mensen (45 FTE) die één ding gemeen hebben: een uitzonderlijke passie voor monumenten en betekenisvolle plekken. Iedereen is zeer gedreven om het Nederlands erfgoed met specialistische kennis te behouden en nieuw leven in te blazen. Belangrijke eigenschappen, want de projecten vragen vaak veel doorzettingsvermogen, een vooruitziende blik en een doelgerichte aanpak. Werken bij BOEi gebeurt dan ook niet met een 9-tot-5-mentaliteit en dat geldt voor iedereen: van onze vastgoedmanagers tot de restauratie-experts en administratieve medewerkers.

De projecten van BOEi vragen veel van de collega’s, maar bieden tegelijkertijd veel vrijheid en flexibiliteit. Niet alleen de werktijden zijn vrij in te delen, maar ook de plaats waar de werkzaamheden worden uitgevoerd wisselt af. Dat kan op kantoor zijn, maar uiteraard ook op een projectlocatie. Naast deze ontmoetingsplekken blijven collega’s ook met elkaar in contact dankzij de wekelijkse interne nieuwsbrief. Verder zijn er veel kennisbijeenkomsten en zogenaamde intervisiebijeenkomsten, gericht op risicobeheersing en kwaliteitsbewaking in het kader van de POM-status.

Vacatures in erfgoed en monumenten 

Wordt u gedreven door een passie voor monumenten en wilt u uw talent op het gebied van cultureel erfgoed inzetten en verder ontwikkelen? Dan zijn er verschillende manieren waarop u bij BOEi aan de slag kunt.

BOEi werkt met zowel vaste evenals freelance medewerkers op het gebied van onder meer ontwikkelingsmanagement, bouwkundige expertise en restauratie. Voor het vervullen van de vacatures in erfgoed en monumenten is ervaring doorgaans een belangrijke voorwaarde, evenals specialisatie op het gebied van restauratie en herbestemming. Freelancers die zelf projecten aandragen hebben onze bijzondere interesse, waarbij er gewerkt wordt met een overeenkomst van opdracht op basis van een Modelovereenkomst van de Belastingdienst.

Vacature Floormanager Slot Schaesberg (40 uur)

Slot Schaesberg in Landgraaf zoekt een ondernemende, talentvolle horeca-topper / floormanager die verantwoordelijk is voor het managen van de horeca en het organiseren en/of faciliteren van evenementen voor zowel particulieren, bedrijven als van culturele activiteiten.

Meer informatie over de functie is hier te lezen: Vacature floormanager Slot Schaesberg

Vacature bouwkundige voor de Afdeling Beheer, Onderhoud & Verhuur (40 uur)

BOEi is op zoek naar een enthousiaste erfgoed bouwkundige met enkele jaren ervaring die de afdeling Beheer, Onderhoud & Verhuur komt versterken. Binnen deze afdeling vindt de exploitatie plaats van de portefeuille van BOEi en derden (o.a. Monumenten Beheer Brabant & Stichting Landgoed Slot Schaesberg). Planmatig werken is het uitgangspunt en als bouwkundige ben je leidend in de aansturing van de objecten. Een groot deel van de dagelijkse beheeractiviteiten zijn immers gerelateerd aan instandhouding, onderhoud en storingen van gebouw, gebouw-gebonden installaties en terreinen. Met deze aanpak wordt de kwaliteit van de objecten planmatig bestuurd. Als bouwkundige ben je direct aanspreekpunt van de huurder voor technische zaken met ondersteuning door de binnendienst (4 medewerkers) op administratief, commercieel en juridisch gebied.

Interesse in deze functie? Meer informatie is hier te lezen: Vacature Bouwkundige Beheer Onderhoud Verhuur

Stages en afstuderen

Nieuw talent is essentieel om een dynamisch werkveld zoals dat van het cultureel erfgoed levendig en toekomstbestendig te houden. BOEi werkt dan ook graag mee aan de opleiding van dit nieuwe talent. Voor afstuderende bouwkundestudenten volgt de stage een vast stramien. De afstudeerder verzorgt de evaluatie van een recent afgerond project van BOEi en werkt daarnaast mee aan een nieuw project.

Om een goede begeleiding te garanderen, zijn er bij BOEi maximaal twee plekken per halfjaar voor een stage of afstudeerstage. Daarnaast werkt BOEi op incidentele basis mee aan projecten van onderzoeksinstellingen.

NB: de sollicitatiedeadline voor de stageplekken voor het eerste semester van het studiejaar 2023/2024 is 30 april 2023.  Om in aanmerking te komen voor een stage, kun je een sollicitatiebrief met CV mailen naar Gwen Lancée: g.lancee@boei.nl