Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

VriendenLoterij maakt herbestemmen mogelijk

De VriendenLoterij is sinds 2006 vaste partner van BOEi. De loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij gaan er ieder jaar miljoenen euro’s naar cultuur in Nederland en kunnen wij ons werk mogelijk maken. Veel dank daarvoor!

De meerwaarde van herbestemming

Het herbestemmen van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed is door non-profitorganisatie BOEi sinds 1995 op de kaart gezet. Monumenten alleen kopen en restaureren is niet voldoende; wij geven betekenisvolle plekken nieuwe betekenis en behouden de verhalen voor de toekomst. Met het herbestemmen van monumenten bevorderen wij duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit, leefbaarheid, sociale cohesie en economische groei.

BOEi brengt publiek en privaat samen. BOEi restaureert, ontwikkelt, adviseert en beheert. Voor talloze bedrijven, overheden en eigenaars. Dit doen wij niet alleen. Samen met onze 11 aandeelhouders, tientallen obligatiehouders, donateurs, sponsors én dankzij de jaarlijkse financiële bijdrage van de VriendenLoterij, zetten wij ons dagelijks in om Nederland nóg mooier te maken. Zo is er de afgelopen 25 jaar door BOEi meer dan € 200 miljoen geïnvesteerd in het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed.

Geoormerkt meespelen met de VriendenLoterij

Om nieuwe projecten mogelijk te maken hebben wij jouw hulp nodig. Wil je meespelen met de VriendenLoterij en ons tegelijkertijd steunen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om ‘geoormerkt‘ mee te spelen. Je kiest dan zelf welk goed doel of welke culturele organisatie je steunt met je maandelijkse bijdrage.

Speel je geoormerkt mee voor BOEi, dan gaat 40% van je maandelijkse inleg direct naar BOEi. Je steunt hiermee dus onze projecten, maar ook kun je gebruik maken van een aantal andere mooie voordelen via je VIP-KAART, zoals een uitnodiging voor een bijzondere rondleiding of arrangement!