Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Bibliotheek en Archief

BOEi beschikt over één van de grootste Nederlandse bibliotheken op het gebied van erfgoed en herbestemming. De bibliotheekcollectie, met zo’n 5400 titels, is voornamelijk samengesteld uit boeken, (afstudeer)rapporten, dvd’s en tijdschriften over industrieel erfgoed. Ook andere categorieën als bedrijfsgeschiedenis, kerken, militair erfgoed, agrarisch erfgoed, wederopbouwarchitectuur et cetera zijn vertegenwoordigd in de collectie. Daarnaast heeft BOEi een flink aantal archieven in beheer en een uitgebreid digitaal knipselarchiefover monumenten en herbestemming van erfgoed.

BOEi beheert ook collecties voor derden: onder andere de vakbibliotheek van de Nederlandse Watertoren Stichting (NWS), met een unieke collectie van alle ooit in Nederland verschenen literatuur over watertorens.

De bibliotheek van BOEi is hieronder te doorzoeken:

 

Bent u op zoek naar informatie met betrekking tot industrieel erfgoed en herbestemming of wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? BOEi maakt u graag wegwijs.

De BOEi –bibliotheek kan op afspraak worden bezocht. De bibliotheek beschikt niet over een uitleenservice. Voor bepaalde studiedoeleinden is in overleg materiaal te lenen uit de collectie.

Heeft u een vraag over de bibliotheek neem contact met ons op: communicatie@boei.nl

 

BOEi Kennisbank

De Kennisbank Herbestemmen is door BOEI in combinatie met de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling opgezet. Het is een unieke database van kennisbronnen over de nut en noodzaak van herbestemming. De Kennisbank bestaat uit een literatuurlijst en een citatenoverzicht waarin de belangrijkste tekstgedeelten uit de literatuur, die iets zeggen over herbestemming, uitgelicht worden. De citaten zijn gerangschikt naar thema om gericht te kunnen zoeken en filteren.

Klik hier voor de BOEi Kennisbank