Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade
Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer
Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer

In het Havenkwartier van Deventer staat de beeldbepalende Zwarte Silo. BOEi nam de oude graansilo in 2012 over van de gemeente en startte een grondige restauratie. De eerste foodhal van Oost-Nederland was het resultaat. Inmiddels is dit industriële erfgoed uitgegroeid tot een geliefde hotspot bij fijnproevers uit de hele regio.

Riant wonen in de Badkuipenfabriek
Riant wonen in de Badkuipenfabriek

De DRU Badkuipenfabriek bevindt zich op het DRU Industriepark en is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

Nieuwe woningen in het ENKA Poortgebouw
Nieuwe woningen in het Poortgebouw in Ede

Langs de spoorlijn tussen Utrecht en Arnhem ligt op loopafstand van station Ede-Wageningen het enorme ENKA-terrein. Hier is ook het statige Poortgebouw gelegen, waar vroeger alle kantoren van de voormalige kunstzijdefabriek in zaten.

 

Havenkerk Schiedam nog altijd verbonden met jenever
Havenkerk nog altijd verbonden met jenever

In de binnenbocht van de haven valt de Havenkerk van Schiedam meteen op. De tempelachtige kerk is destijds bewust gebouwd om te imponeren, wat de kerk na bijna tweehonderd jaar nog steeds doet. Schiedam werd bekend als de jeneverhoofdstad van de wereld en de verbinding met jenever speelt ook een rol in het verleden van de Havenkerk.

Rijksluchtvaartschool Eelde: Jaren ’50 monument
Sla uw vleugels uit bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde

Wie aan een vliegveld denkt zal misschien niet zo snel denken aan verbondenheid met de natuur en zeeën van ruimte. Toch is dat precies wat de voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde nu te bieden heeft. Dit bijzondere stukje industrieel erfgoed in Drenthe is getransformeerd tot kantoorgebouw.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow