Landgoed Singraven: woningen behouden landgoed
Singraven: wonen op een landgoed

Het 600 jaar oude Landgoed Singraven ligt in een prachtige omgeving langs de rivier de Dinkel en in de nabijheid van het Twentse Denekamp. Dit agrarisch erfgoed zal de komende jaren verrijkt worden met nieuw te bouwen woningen en de herbestemming van oude boerderijen. Uiteraard allemaal in lijn met het klassieke karakter, maar ook met ruimte voor een moderne invulling.

 

ENKA Westhal
Fietswalhalla op ENKA-terrein Ede

Het 40 hectare tellende ENKA-terrein ligt direct langs de spoorlijn tussen Utrecht en Arnhem. Op het terrein ligt de L-vormige Westhal, een rijksmonument uit 1928 met een oppervlakte van bijna 9.000 m2. Accell Groep heeft hier De Fietser geopend. Dit zogenaamde experience center biedt niet alleen de mogelijkheid om fietsen te kopen en te huren, maar is zelfs voorzien van een indoor testparcours van maar liefst een halve kilometer lang.

Van rokende schoorsteen tot stralende zendmast
Cereol Utrecht: de Stichtsche Olie- en Lijnkoekenfabriek
Van lastpak naar klasbak

Het was een liefde die even tijd nodig had om op te bloeien. Nou ja, even… ruim een eeuw lang was de Coöperatieve Stichtsche Olie- en Lijnkoekenfabriek Cereol een behoorlijke doorn in het oog van de bewoners van de Utrechtse wijk Oog in Al. Na een heftige brand in 2008 leek deze voorgoed verwijderd. De ruïnes van de oude fabriek werd echter weer opgebouwd, waarna De Cereol zich ontpopte tot een plek met belangrijke – en inmiddels onmisbare – maatschappelijke functies.

ENKA Schoorstenen: het symbool van vooruitgang
ENKA Schoorstenen: het symbool van vooruitgang

Fabrieksschoorstenen waren lange tijd symbolen van welvaart en vooruitgang. Daarom werden deze ook met veel aandacht en zorgvuldigheid ontworpen. Een rijke industriestad werd dan ook gekenmerkt door een woud van fabrieksschoorstenen.

Zo ook het grote industriegebied van de ENKA in Ede. De schoorstenen daar waren zo kenmerkend dat de fabriek ze zelfs in haar logo opnam. Tijdens de herbestemming van dit monumentale terrein restaureert BOEi ook beide schoorstenen

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow