25 jaar herbestemmen in Nederland – Lees hier de interviews met opiniemakers!

Locloods

Plaats
Roosendaal

Bouwjaar
1907

Type
Industrieel

Rol BOEi
Eigenaar

Website
klik hier

Status
Verhuurd

Plaats
Roosendaal

Bouwjaar
1907

Type
Industrieel

Rol BOEi
Eigenaar

Website
klik hier

Status
Verhuurd

Omschrijving

Industrieel kroonjuweel aan het spoor

Wie met de trein reist weet hoeveel moois er langs het Hollandse spoor te zien is. Van karakteristieke stadgezichten tot weelderige natuur, maar natuurlijk ook op en rond de spoorterreinen zelf. Zoals de Locloods in Roosendaal, een monumentaal kroonjuweel op het gebied van industrieel erfgoed. Robuust, veelkleurig en uitgevoerd in een gietstalen constructie. Het is een zeer geliefde fotolocatie, die door de huurder dan ook regelmatig ter beschikking wordt gesteld.

Historie van de Locloods in Roosendaal

De Locloods is onderdeel van het stationscomplex dat in 1907 naar ontwerp van G.W. van Heukelom in Roosendaal werd gebouwd. De loods is net als het station, het seinhuis, de seinbrug en de douaneloods een Rijksmonument. De Locloods bestaat uit een monumentale 16,5 meter hoge hal met ruim 2.000 m2 aan oppervlakte.

De lagere hal is 8,5 meter hoog en heeft een oppervlakte van 2.200 m2. In de hallen werden locomotieven gestald en gerepareerd. De Locloods is altijd in gebruik geweest als reparatieloods voor treinstellen. Er was in de loop der jaren ernstig achterstallig onderhoud ontstaan. De staalconstructie was op talloze plekken zelfs totaal verroest. BOEi is in 2008 eigenaar van de Locloods geworden, waarna de restauratie en herbestemming konden beginnen.

Unieke fotolocatie tussen industrieel erfgoed

Na de restauratie van de Locloods vond BOEi in Railpark Roosendaal een nieuwe huurder. Het bedrijf stalt en onderhoudt hier opnieuw spoorwegmaterieel, waarmee deze prachtige locatie zijn oorspronkelijke functie kan blijven vervullen. De Locloods van Roosendaal is absoluut een unieke gebouw. Het ambachtelijke vakwerk is overal in de constructie terug te vinden, wat het tot een aantrekkelijke plek voor fotografen maakt. Het object is samen met het ernaast gelegen Seinhuis dan ook te huur als fotolocatie.

Bij interesse kunt u contact opnemen met Railpark Roosendaal, Marco van Tol op 0165-769140

Dit project van BOEi wordt mede mogelijk gemaakt door: NS Poort, Prorail, Shunter, gemeente Roosendaal

Ontdek meer projecten met type: Industrieel