Bankastudios in het ROZ gebouw
Er zit muziek in dit jonge monument

De Bankastudios zijn onlosmakelijk verbonden met de muziek en geluid. Regionale Omroep Zuid, later de Omroep Limburg heeft ruim 25 jaar lang vanuit het gebouw in Maastricht alle belangrijke gebeurtenissen en evenementen van commentaar voorzien en uitgezonden. Denk aan carnavals vieringen, het Wereld Muziek concours en de aardbeving in 1992. Het ROZ-complex is een prachtig voorbeeld van het erfgoed van de jaren zeventig.

Roorda State

De Roorda State is een agrarisch rijksmonument in het Friese Hitzum. De oude boerderij is door BOEi herbestemd tot een kleine zorgboerderij. Hier kunnen kinderen met een handicap paarden verzorgen en berijden. Het erf van dit agrarisch erfgoed is volledig in de 19e-eeuwse staat teruggebracht, inclusief boomgaard, moestuin en erfbeplanting.

Landgoed Singraven: woningen behouden landgoed
Singraven: wonen op een landgoed

Het 600 jaar oude Landgoed Singraven ligt in een prachtige omgeving langs de rivier de Dinkel en in de nabijheid van het Twentse Denekamp. Dit agrarisch erfgoed zal de komende jaren verrijkt worden met nieuw te bouwen woningen en de herbestemming van oude boerderijen. Uiteraard allemaal in lijn met het klassieke karakter, maar ook met ruimte voor een moderne invulling.

 

ENKA Schoorstenen: het symbool van vooruitgang
ENKA Schoorstenen: het symbool van vooruitgang

Fabrieksschoorstenen waren lange tijd symbolen van welvaart en vooruitgang. Daarom werden deze ook met veel aandacht en zorgvuldigheid ontworpen. Een rijke industriestad werd dan ook gekenmerkt door een woud van fabrieksschoorstenen.

Zo ook het grote industriegebied van de ENKA in Ede. De schoorstenen daar waren zo kenmerkend dat de fabriek ze zelfs in haar logo opnam. Tijdens de herbestemming van dit monumentale terrein restaureert BOEi ook beide schoorstenen

Stadion de Wageningse Berg
Nieuwe toekomst voor Stadion de Wageningse Berg

Aan de rand van Wageningen ligt sinds jaar en dag de Wageningse Berg, een pronkstuk in de voetbalhistorie van Wageningen. Sinds het faillissement van F.C. Wageningen in 1992 staat het stadion echter leeg. De geplande restauratie en herbestemming biedt zicht op een mooie, nieuwe toekomst.

 

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow