Leven in de Leerlooierij van Dongen
Leven in de Leerlooierij van Dongen

Dichtbij het historische centrum van het Brabantse Dongen stond vroeger een ietwat onwelriekende leerlooierij. Daardoor was het niet altijd een van de favoriete gebouwen van de inwoners van het dorp, maar dat is tegenwoordig wel anders. Het industriële monument is namelijk grondig gerestaureerd en biedt nu plaats aan acht fraaie woningen.

Verpakkingsgebouw ENCI wordt AINSI
ENCI als fundament voor de creatieve industrie

De herbestemming van de ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) blijkt een welkome creatieve impuls voor Maastricht en omgeving. Het multidisciplinaire gebruik spreekt zowel ondernemers als bezoekers aan, waardoor het een bruisende plek vol leven en creativiteit is geworden. Momenteel vinden dan ook vele kunstenaars, bedrijfjes en een theater onderdak in het door BOEi herontwikkelde Verpakkingsgebouw van de ENCI. Een creatieve industrie, in de meest letterlijke zin van het woord.

Wonderlijk werken in de Wageningse watertoren
Watertoren Wageningen

Op de Wageningse berg - net buiten de stad en aan de invalsweg vanuit Arnhem - staat als markant herkenningspunt de Wageningse watertoren. Vanaf dit bijzondere monument geniet u bij goed weer van een prachtig uitzicht dat tot aan Nijmegen reikt.

Dankzij het koperen tentdak is de Wageningse watertoren een duidelijk punt van herkenning voor iedereen die de stad nadert. Na de herbestemming door BOEi biedt het straks de mogelijkheid om te werken en vergaderen met een prachtig uitzicht.

ECI cultuurfabriek bruist van de energie
ECI cultuurfabriek bruist van de energie

Langs de Roer in Roermond ligt een voor Nederland unieke locatie: de ECI. Dit eens vervallen industriële rijksmonument is na 40 jaar leegstand omgetoverd in een bruisende Cultuurfabriek waar plaats is voor ontmoeten, werken en ontspannen. Met ruimte voor evenementen, exposities, cursussen, voorstellingen en uiteraard ook plek om te eten.

Casino Huisduinen: uitgebrand logementsgebouw wordt Atlantikwall Centrum
Herinneringsmonument wordt Expeditiecentrum

In het Waddenlandschap in Den Helder ligt een uitzonderlijk gebouw: een uniek Duits bouwwerk uit de Tweede Wereldoorlog. Het Logementsgebouw in monumentale bouwstijl is beladen erfgoed van Atlantikwall van de Duitse bezetter, maar is juist daarom als herinneringsmonument van extra grote waarde. Dat het gebouw door een brand in 2009 bijna volledig is verwoest lijkt dit alleen maar te versterken.

 

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow