Watertoren Wageningen

Op de Wageningse berg - net buiten de stad en aan de invalsweg vanuit Arnhem - staat als markant herkenningspunt de Wageningse watertoren. Vanaf dit bijzondere monument geniet u bij goed weer van een prachtig uitzicht dat tot aan Nijmegen reikt.

Dankzij het koperen tentdak is de Wageningse watertoren een duidelijk punt van herkenning voor iedereen die de stad nadert. Na de herbestemming door BOEi biedt het straks de mogelijkheid om te werken en vergaderen met een prachtig uitzicht.

De Kubus van Rietveld: Rietveldkerk voor Uithoorn

De Rietveldkerk in Uithoorn moest in de nieuwe jaren 60 wijk de hoeksteen worden van de omgeving. De naam, de Hoeksteen, is eveneens een verwijzing naar de betekenis van de kerk voor de gemeente. BOEi en het Verschil BV gaan het sobere gebouw van de bekende architect en ontwerper Rietveld restaureren en herbestemmen.

Groen licht voor het Seinhuis in Roosendaal

Vanuit de trein is het heerlijk genieten van al het moois dat er in het Nederlandse landschap te zien is. Natuur, maar ook bijzondere industriële monumenten zoals het Seinhuis in Roosendaal. Een inspirerende plek voor ondernemers die er hun bedrijfsruimte vinden, maar ook voor fotografen. In combinatie met de ernaast gelegen Locloods vormt het Seinhuis namelijk een fotogenieke locatie. Deze is te huur voor trouwreportages en andere fotoshoots.

Ruim en industrieel wonen in De Lakfabriek

In de Lakfabriek op het KVL-complex in Oisterwijk kun je ruim en industrieel wonen in een eigen loftwoning. Er zijn in de oude koninklijke fabriek sociale koopwoningen gerealiseerd, die in collectief opdrachtgeverschap zijn ontwikkeld. Dit betekende dat starters op de woningmarkt mee konden denken, ontwerpen en bouwen aan hun toekomstige woning. Het is een unieke kans gebleken om een ruime, loftachtige woonruimte te bemachtigen.

Van kantfabriek tot museum

Museum de Kantfabriek is een inspirerend voorbeeld van burgers die het industrieel erfgoed in hun omgeving een warm hart toedragen. De voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek in het Limburgse Horst werd na de sluiting in 2006 in samenwerking met een burgerinitiatief namelijk aangekocht door BOEi. Zo konden de restauratie en herbestemming van de fabriek tot een museum in gang worden gezet. De uniciteit van het gebouw, de machines en de collectie zorgen ervoor dat oude tradities weer een gezicht krijgen. Daarnaast biedt Museum de Kantfabriek ontplooiingskansen voor creativiteit. Kunstenaars kunnen hier hun werk tentoonstellen en er zijn opleidingsmogelijkheden in zowel moderne als klassieke textiele werkvormen.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider