25 jaar herbestemmen in Nederland – Lees hier de interviews met opiniemakers!
Bijzonder overnachten in de oude watertoren in Castricum
Overnachten in de oude watertoren in Castricum

Lange tijd was Duin en Bosch een plek waar je als buitenstaander liever niet kwam maar waarvan de aanblik tegelijkertijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht had. Achter de hekken lag namelijk een psychiatrische inrichting. Binnenkort kan iedereen vanuit de watertoren van de prachtige omgeving genieten.

Van rokende schoorsteen tot stralende zendmast
Kantoren in de watertoren
Kantoren in de Bossche watertoren

Bovenin deze watertoren uit 1885 zijn nog altijd de twee stalen rechthoekige waterreservoirs met leidingen en afsluiters aanwezig. Door de restauratie en herbestemming zijn in de watertoren unieke kantoorruimtes gerealiseerd. De toren ligt aan de Hinthamerstraat, een van de oudste straten in de binnenstad van Den Bosch.

Vruchtbare vooruitzichten voor Mariënburg
Vruchtbare vooruitzichten voor Mariënburg

Middenin het groen bij het Gelderse Maurik ligt al meer dan honderd jaar een karakteristieke boerderij, ver van de doorgaande weg en omgeven met mysteries. Het verhaal gaat namelijk dat er een ondergrondse tunnel is, die van de monumentale boerderij naar de plaatselijke kapel loopt.

De ingang van deze mogelijke tunnel is tot op heden echter nog niet ontdekt. Om te voorkomen dat de boerderij in de toekomst alleen nog in dit soort mooie verhalen te bewonderen is, voerde BOEi een haalbaarheidsonderzoek uit naar een mogelijke herbestemming.

Verpakkingsgebouw ENCI wordt AINSI
ENCI als fundament voor de creatieve industrie

De herbestemming van de ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) blijkt een welkome creatieve impuls voor Maastricht en omgeving. Het multidisciplinaire gebruik spreekt zowel ondernemers als bezoekers aan, waardoor het een bruisende plek vol leven en creativiteit is geworden. Momenteel vinden dan ook vele kunstenaars, bedrijfjes en een theater onderdak in het door BOEi herontwikkelde Verpakkingsgebouw van de ENCI. Een creatieve industrie, in de meest letterlijke zin van het woord.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow