KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder
Landgoed Singraven: woningen behouden landgoed
Singraven: wonen op een landgoed

Het 600 jaar oude Landgoed Singraven ligt in een prachtige omgeving langs de rivier de Dinkel en in de nabijheid van het Twentse Denekamp. Dit agrarisch erfgoed zal de komende jaren verrijkt worden met nieuw te bouwen woningen en de herbestemming van oude boerderijen. Uiteraard allemaal in lijn met het klassieke karakter, maar ook met ruimte voor een moderne invulling.

 

Schoolgebouw Van Heutszkazerne: loftwoningen in Kampen
Luxe loftwoningen in de Van Heutszkazerne

Concrete sloopplannen dreigden in 2016 het einde te betekenen voor het statige schoolgebouw van de Van Heutszkazerne in Kampen. De gemeente Kampen wees de plannen echter af, waarna er ruimte ontstond voor een nieuwe functie van het oude schoolgebouw.

De Stichting Stadsherstel Kampen attendeerde daarom BOEi op het monumentale gebouw, waarna als eerste een haalbaarheidsonderzoek werd uitgevoerd. De resultaten hiervan baanden de weg vrij voor een mooie herbestemming, waarbij er in de Kampense kazerne vier fraaie loftappartementen gerealiseerd zullen worden.

Het Gemaal Oude Rijn weer op volle toeren
Gemaal in Pannerden: creatieve toeristische trekpleister

In mei 2016 opende het Gemaal Oude Rijn in Pannerden na een periode van maar liefst 45 jaar weer haar deuren om de samenleving te dienen. Dit culturele erfgoed in het prachtige natuurgebied de Gelderse Poort vervuld  voortaan echter een artistieke rol als atelier en expositieruimte.

Daarnaast doet het ook dienst als educatief centrum, compleet met een beleefmuseum. Het intieme horecaverblijf biedt daarnaast alle ruimte voor ontspanning in een unieke sfeer. Verder worden in de kleine boomgaard vergeten Liemerse fruitrassen gekweekt.

 

Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer
Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer

In het Havenkwartier van Deventer staat de beeldbepalende Zwarte Silo. BOEi nam de oude graansilo in 2012 over van de gemeente en startte een grondige restauratie. De eerste foodhal van Oost-Nederland was het resultaat. Inmiddels is dit industriële erfgoed uitgegroeid tot een geliefde hotspot bij fijnproevers uit de hele regio.

Een bruisende werkplek voor creatieve ondernemers
Graansilo Wehl: kathedraal van het platteland

De Graansilo in Wehl is van oudsher een plek vol bedrijvigheid. Sinds het industriële monument langs het spoor in 1998 leeg kwam te staan, was dat lange tijd wel anders. De afgelopen jaren vestigden zich weer enkele ondernemingen in de Graansilo en na restauratie en herbestemming is de weg vrij voor een creatieve heropleving van het gebouw. De silo is een herkenbaar punt in de wijde omgeving, een echte kathedraal van het platteland.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow