Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Graansilo

Plaats
Wehl

Bouwjaar
1920

Type
Industrieel

Rol BOEi
Eigenaar

Investering
€ 1.610.000

Website
klik hier

Status
Te huur

Plaats
Wehl

Bouwjaar
1920

Type
Industrieel

Rol BOEi
Eigenaar

Website
klik hier

Status
Te huur

Omschrijving

Een bruisende werkplek voor creatieve ondernemers

De Graansilo in Wehl is van oudsher een plek vol bedrijvigheid. Sinds het industriële monument langs het spoor in 1998 leeg kwam te staan, was dat lange tijd wel anders. De afgelopen jaren vestigden zich weer enkele ondernemingen in de Graansilo en na restauratie en herbestemming is de weg vrij voor een creatieve heropleving van het gebouw. De silo is een herkenbaar punt in de wijde omgeving, een echte kathedraal van het platteland.

Historie van de Graansilo in Wehl

Wie met de trein van Arnhem naar Doetinchem reist kan hem niet missen: de oude Graansilo aan de rand van Wehl. Het silogebouw en de bijbehorende magazijnen zijn, als onderdeel van een meelfabriek gefaseerd gebouwd in de periode 1920 – 1956 in opdracht van een agrarische coöperatie. De agrarische industrie was erg belangrijk voor de ontwikkeling van Wehl. Toch was de graansilo jarenlang geen reden tot trots voor de inwoners van Wehl. Door leegstand ging de silo in conditie achteruit en in 1998 is al over sloop gesproken.

Foto’s van de Graansilo zijn te bekijken in de beeldbank.

Bedrijfsruimte in de Graansilo

Na de door BOEi geïnitieerde restauratie van de Graansilo is het monument getransformeerd tot een bruisende werkplek voor kleine zelfstandigen. Het is een inspirerend bedrijfsverzamelgebouw geworden voor creatieve ondernemers. Goed bereikbaar via de nabij gelegen A18, maar ook vanaf het NS-station dat zich direct naast het terrein bevindt. Momenteel zijn er nog verschillende units beschikbaar. Voorzieningen als de ontvangstruimte, pantry en toiletten worden gedeeld om de kosten voor ondernemers zo laag mogelijk te houden. De voorkeur gaat uit naar huurders die elkaar kunnen versterken op het gebied van communicatie, media, fotografie, design en ICT.

Op onze Verhalenpagina is een interview met huurders van de Graansilo te vinden.

Op zoek naar industriële bedrijfsruimte in een landelijke omgeving?

Neem dan contact op met de afdeling Beheer, Onderhoud en Verhuur: beheer@boei.nl, 033 760 0109. Meer informatie over de huurmogelijkheden kun je vinden op de projectenwebsite: GraansiloWerkplek >>

Voor directe informatie over prijzen en beschikbaarheid van ruimten klik hier >>

Dit project van BOEi wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Doetinchem en provincie Gelderland.

Ontdek meer projecten met type: Industrieel