Steenfabriek de Bunswaard

Plaats
Beuningen

Type
Industrieel

Rol BOEi
Ontwikkelaar

Status
Verkocht

Plaats
Beuningen

Type
Industrieel

Rol BOEi
Ontwikkelaar

Status
Verkocht

Omschrijving

Steenfabriek de Bunswaard

Historie van steenfabriek De Bunswaard

De steenfabriek is in 1917 gebouwd en werd tot de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het bakken van stenen. Het werk in de steenoven was zwaar en kinderarbeid was in die tijd geen uitzondering. Tijdens de oorlog lag de productie stil, waarna de oude fabriek alleen in de jaren zestig nog actief was voor het afbakken van stenen. 

Het complex omvat onder meer veld- en steenovens, maar ook een boerderij, directeurswoning en stallen voor de fabriekspaarden. Deze zijn allemaal bewaard gebleven, evenals de karakteristieke schoorsteen die met zijn lengte van 50 meter vanuit de wijde omgeving te zien is. Overige gebouwen op het terrein zoals de vormelingenloods, het pershuisje en de haaghutten zijn inmiddels gesloopt.

Bijzondere huizen

Om de historische sfeer van de oude fabriek te laten herleven worden aantal karakteristieke elementen van het complex herbouwd, waaronder de vormelingenloods en het pershuisje. In totaal zijn er acht woningen in de steenfabriek gerealiseerd en is de vormelingenloods verkocht in vier bouwkavels.

Ontdek meer projecten met type: Industrieel