Centrale Markthal Amsterdam: hub voor foodpioniers
Centrale Markthal Amsterdam: een plek voor levensgenieters

De Centrale Markthal in Amsterdam is al ruim 80 jaar lang afgesloten van de stad, alleen toegankelijk voor handelaren in voedsel. Straks is de enorme hal een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie.

 

Riant wonen in de Badkuipenfabriek
Riant wonen in de Badkuipenfabriek

De DRU Badkuipenfabriek bevindt zich op het DRU Industriepark en is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

Hazemeijer
Een fabriek vol creativiteit

Op het voormalige fabrieksterrein Hazemeijer in Hengelo bevinden zich op drie hectare grond in totaal acht monumentale fabrieksgebouwen en een groot parkeerterrein. De naam van dit complex verwijst naar de oprichter van het oorspronkelijke bedrijf: Floris Hazemeijer. In 1907 startte hij in een leegstaande textielfabriek zijn eigen onderneming in elektrotechniek. Tegenwoordig is het vooral een locatie waar activiteiten op het raakvlak van technologie en creativiteit elkaar ontmoeten. Er wordt bedrijfsruimte verhuurd en daarnaast worden de industriële hallen gebruikt voor evenementen, congressen en business meetings.

Boerderij De Hoef: oude pracht tussen Utrechtse nieuwbouw
Oude pracht tussen Utrechtse nieuwbouw

Het gebied ten westen van Utrecht heeft de afgelopen 20 jaar een enorme transformatie ondergaan. Te midden van het nieuwe stedelijke gebied Leidsche Rijn staat een aantal overblijfselen uit de tijd toen een locatie als de woonwijk Terwijde ook nog echt een weide was. Eén daarvan is het agrarische monument Boerderij De Hoef, dat met zijn rijke historie een verbindende rol vervult in de nieuwbouwwijk.

ENKA Schoorstenen: het symbool van vooruitgang
ENKA Schoorstenen: het symbool van vooruitgang

Fabrieksschoorstenen waren lange tijd symbolen van welvaart en vooruitgang. Daarom werden deze ook met veel aandacht en zorgvuldigheid ontworpen. Een rijke industriestad werd dan ook gekenmerkt door een woud van fabrieksschoorstenen.

Zo ook het grote industriegebied van de ENKA in Ede. De schoorstenen daar waren zo kenmerkend dat de fabriek ze zelfs in haar logo opnam. Tijdens de herbestemming van dit monumentale terrein restaureert BOEi ook beide schoorstenen

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow