KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

Restauratie en herbestemming van monumenten

De monumenten in ons land zijn veel meer dan alleen een visuele verrijking voor stadsgezichten en landschappen. Vaak kunnen functionele toepassingen de waarde van een monument namelijk nog verder vergroten. Zo kunnen de historische gebouwen dienst doen als unieke woningen, karakteristieke kantoorruimtes of inspirerende evenementenlocaties. Restauratie en herbestemming van monumenten zijn dan ook essentiële processen om tot de vervulling van die wensen te komen.

Het belang van de juiste begeleiding

Wie een eerste stap in de wereld van het erfgoed zet wordt vaak overweldigd door een enorme hoeveelheid aan regels, mogelijkheden en subsidies. De realisatie dat er bij de restauratie en herbestemming van erfgoed veel komt kijken schrikt veel mensen dan ook af. Gelukkig heeft BOEi de expertise en ervaring in huis om u hier professioneel bij te begeleiden en alle zorgen weg te nemen.

Wat kan BOEi voor u betekenen?

Heeft u een monument op het oog om in te wonen, of is er cultureel erfgoed in de omgeving dat ideaal zou zijn als kantoor? Dan werken we graag met u aan een gestructureerd stappenplan om deze transformatie te realiseren. Met meer dan 200 geslaagde projecten in ons portfolio weten we namelijk precies de weg naar een succesvol eindresultaat.

Uiteraard betrekken we u bij elke stap in dit traject. Wilt u dat we uw zorgen helemaal uit handen nemen? Dan behoort een eventuele overname na een zorgvuldig haalbaarheidsonderzoek ook tot de mogelijkheden.

Meer weten over restauratie en herbestemming van erfgoed?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden en onze ervaringen. Jeroen Ketting staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

e-mail: j.ketting@boei.nl
telefoon: 06 211 700 71