Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Herbestemming en verduurzaming van monumenten

De monumenten in ons land zijn veel meer dan alleen een visuele verrijking voor stadsgezichten en landschappen. Vaak kunnen functionele toepassingen de waarde van een monument namelijk nog verder vergroten. Zo kunnen de historische gebouwen dienst doen als unieke woningen, karakteristieke kantoorruimtes of inspirerende evenementenlocaties. Restauratie, herbestemming en verduurzaming van monumenten zijn dan ook essentiële processen om tot de vervulling van die wensen te komen.

Het belang van de juiste begeleiding

Wie een eerste stap in de wereld van het erfgoed zet wordt vaak overweldigd door een enorme hoeveelheid aan regels, mogelijkheden en subsidies. De realisatie dat er bij de restauratie en herbestemming van erfgoed veel komt kijken schrikt veel mensen dan ook af. Gelukkig heeft BOEi de expertise en ervaring in huis om u hier professioneel bij te begeleiden en alle zorgen weg te nemen.

Wat kan BOEi voor u betekenen?

Heeft u een monument op het oog om in te wonen, of is er cultureel erfgoed in de omgeving dat ideaal zou zijn als kantoor? Dan werken we graag met u aan een gestructureerd stappenplan om deze transformatie te realiseren. Met meer dan 200 geslaagde projecten in ons portfolio weten we namelijk precies de weg naar een succesvol eindresultaat.

Uiteraard betrekken we u bij elke stap in dit traject. Wilt u dat we uw zorgen helemaal uit handen nemen? Dan behoort een eventuele overname na een zorgvuldig haalbaarheidsonderzoek ook tot de mogelijkheden.

Meer weten over restauratie en herbestemming van erfgoed? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden en onze ervaringen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons mailen via info@BOEi.nl of bellen op nummer 033 760 0660.

Verduurzaming monumenten

Niets gaat boven advies op basis van eigen ervaring: BOEi heeft al monumenten verduurzaamd sinds 1997 in Leeuwarden, Rotterdam, Ede en Maastricht: een voormalig ziekenhuis werd gymnasium en ging van label G naar label A; een voormalig omroepgebouw werd voorzien van zonnepanelen met warmtepompen en daarmee hebben de nieuwe huurders, muzikanten, veel minder gas nodig; een kantine werd basisschool met kinderdagopvang en BENG (de strengste norm voor scholen) en een voormalige gevangenis ging van het gas af en stookt nu op het snoei-afval van de gemeente.

Kortom; wij kennen alle denkbare technieken en hebben ervaring om die ook toe te passen (en waar niet). Bent u een maatschappelijke of professionele eigenaar van een monument en op zoek naar advies over? Mogelijk in combinatie met een herbestemming? BOEi geeft u advies op maat; een plan of begeleiding van de uitvoering en monitoring. BOEi weet er dus als monumenteneigenaar en -adviseur alles van: ook bij een monument is verduurzamen mogelijk! Het vraagt kennis van monumenten én verduurzamen, maar dat is nu juist wat we in huis hebben. We kennen de weg in vergunningen voor monumenten, verduurzamingsmogelijkheden, maar ook bijvoorbeeld in subsidies en financieringen.

Praktisch plan van aanpak

Wij zijn niet van de vuistdikke rapporten maar maken een praktisch plan van aanpak, met een voorstel van verduurzamingskansen in volgorde van efficiëntie, haalbaarheid en gebaseerd op uw budget en wensen. En als u dat wilt, kunnen we een eventuele verduurzaming ook begeleiden of u in contact brengen met betrouwbare partijen. Zullen we eens kennis maken? Neemt u gerust vrijblijvend contact op met BOEi door een mail te sturen naar duurzaam@BOEi.nl of te bellen naar 033 760 0660.