Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Hazemeijer

Plaats
Hengelo

Bouwjaar
1960

Type
Industrieel

Rol BOEi
Ontwikkelaar

Investering

Status
Verkocht

Plaats
Hengelo

Bouwjaar
1960

Type
Industrieel

Rol BOEi
Ontwikkelaar

Status
Verkocht

Omschrijving

Hazemeijer Hengelo

Op het voormalige fabrieksterrein Hazemeijer in Hengelo bevinden zich op drie hectare grond in totaal acht monumentale fabrieksgebouwen en een groot parkeerterrein. De naam van dit complex verwijst naar de oprichter van het oorspronkelijke bedrijf: Floris Hazemeijer. In 1907 startte hij in een leegstaande textielfabriek zijn eigen onderneming in elektrotechniek. Tegenwoordig is het vooral een locatie waar activiteiten op het raakvlak van technologie en creativiteit elkaar ontmoeten. Er wordt bedrijfsruimte verhuurd en daarnaast worden de industriële hallen gebruikt voor evenementen, congressen en business meetings.

Historie van Hazemeijer Hengelo

Floris Hazemeijer nam in 1907 zijn intrek in een leegstaande textielfabriek in Hengelo. Hier richtte hij zijn eigen bedrijf op in schakelsystemen, transformatoren en andere elektronische apparaten. De gebouwen liepen in de Tweede Wereldoorlog ernstige schade op, maar Hazemeijer wist na de oorlog onder de naam Holec opnieuw een bloeiend bedrijf op te bouwen.

Werkruimte in monumentale fabriekspanden

Met de herbestemming die BOEi in 2009 in gang heeft gezet, zijn de oude fabriekshallen en bijbehorende gebouwen getransformeerd tot een inspirerende locatie in Hengelo.  Er is een plek gecreëerd voor ondernemerschap op het gebied van creativiteit en technologie. Het industrieel erfgoed is een inspirerende omgeving geworden. De diverse faciliteiten zoals de horeca en ruimte voor events, goede parkeergelegenheid en nabijheid van het NS-station maken van Hazemeijer Hengelo een bruisende ontmoetingsplek. De naam Hazemeijer Hengelo is in 2013 in ere hersteld met de officiële heropening van de fabriek door Peter Hazemeijer, kleinzoon van de oprichter.

Eind 2020 is Hazemeijer Hengelo verkocht aan Roelofs & Haase.

Hazemeijer Hengelo in vogelvlucht >>

Ontdek meer projecten met type: Industrieel