Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Showcases

Als eigenaar van ca. 200 monumenten voeren wij ook verduurzamingsmaatregelen uit bij onze panden. Zowel voor onze projecten in beheer, als voor nieuwe ontwikkelingen hebben we hoge duurzaamheidsambities, waarbij we uiteraard rekening houden met het type pand en waarvoor het wordt gebruikt. Een school stelt tenslotte andere eisen dan bijvoorbeeld een horecagelegenheid of werkplaats.

Onderstaande showcases en links naar persberichten tonen een aantal voorbeelden waar verduurzamingsmaatregelen zijn uitgevoerd bij BOEi projecten.

Persberichten

    • Venlo-Blerick, Wagenmakerij: “Verduurzaming van monumenten is broodnodig, maar ook erg complex. Daarom starten we niet op papier, maar met een gesprek met de huurders: die kennen het pand als geen ander".
    • Deventer, Zwarte Silo: “De voormalige graansilo’s zijn nu deels volgestort met cellulose, dat een hoge isolerende waarde heeft. Een onzichtbare en relatief betaalbare verduurzamingsmaatregel, die BOEi vanaf nu nauwkeurig monitort.”
    • Made, De Bernardus: “Kerkgebouwen zijn vanwege hun afmetingen en hoogtes sowieso erg lastig om te verduurzamen, maar bij een kerk nemen mensen de kou en tocht wat eerder voor lief. Anders is dat als je er horeca, een kinderdagverblijf en een theater inbouwt. Dan gaat het comfort veel sterker tellen.”