Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

DRU Badkuipenfabriek

Plaats
Ulft

Bouwjaar
1920

Type
Industrieel

Rol BOEi
Ontwikkelaar

Investering
€ 2.600.000

Website
klik hier

Plaats
Ulft

Bouwjaar
1920

Type
Industrieel

Rol BOEi
Ontwikkelaar

Website
klik hier

Omschrijving

Riant wonen in de Badkuipenfabriek

De DRU Badkuipenfabriek bevindt zich op het DRU Industriepark en is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw van voormalig ijzergieterij DRU. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

Historie van de Badkuipenfabriek in Ulft

De door architect G. Beltman ontworpen Badkuipenfabriek werd in 1920 in Ulft gebouwd. De fabriek waar badkuipen werden geëmailleerd werd gevestigd op het 14 hectare tellende terrein van Diepenbrock en Reigers te Ulft, afgekort tot DRU. Een industrieel terrein met een lange historie, want de eerste industriële activiteiten werden hier al in 1754 ontplooid.

Het terrein kent nu maar liefst zeven industriële Rijksmonumenten. De Badkuipenfabriek is er daar één van en kenmerkt zich door de aanwezigheid van verschillende bouwstijlen. Dit is een logisch gevolg van het feit dat de fabriek in verschillende fasen werd gebouwd. Opvallend is vooral de ruime lichtinval in het gebouw, die te danken is aan de sheddaken en lichtstraten met veel glas.

Herbestemming tot industrieel wooncomplex

In de monumentale Badkuipenfabriek zijn 16 riante lofts en woonwerkcasco’s gerealiseerd. De gebruiksoppervlakten lopen uiteen van 150 tot 255 m2. De combinatie van deze ruimte met de unieke industriële sfeer en nabijheid van cultuur en natuur biedt bijzondere mogelijkheden. Om heerlijk te wonen, maar ook om dit te combineren met een eigen kantoor, werkplaats, atelier of praktijkruimte.

Dit project van BOEi wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Oude IJsselstreek, Klaassen Vastgoed Ontwikkeling, woningbouwcorporatie Wonion, provincie Gelderland, ministerie VROM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Gelders Genootschap

Ontdek meer projecten met type: Industrieel