Zwarte Silo

Plaats
Deventer

Bouwjaar
1924

Type
Industrieel

Rol BOEi
Eigenaar, Verhuurder

Investering
1600000

Status
Verhuurd

Plaats
Deventer

Bouwjaar
1924

Type
Industrieel

Rol BOEi
Eigenaar, Verhuurder

Status
Verhuurd

Omschrijving

Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer

In het Havenkwartier van Deventer staat de beeldbepalende Zwarte Silo. BOEi nam de oude graansilo in 2012 over van de gemeente en startte direct met een grondige restauratie. De eerste foodhal van Oost-Nederland was het resultaat. Inmiddels is dit industriële erfgoed uitgegroeid tot een geliefde hotspot bij fijnproevers uit de hele regio, die er kunnen genieten van puur eten en drinken met een verhaal.

Historie van de Zwarte Silo

De Zwarte Silo in Deventer is van oorsprong een graansilo en werd in 1924 gebouwd door A.J. Lammers. Het was de eerste betonsilo van de stad en lag strategisch gunstig aan de beoogde nieuwe binnenhaven. Naast de silo werden onder andere een paardenstal, een zoutloods en een pakhuis met kantoor gebouwd. Hiervan zijn nog verschillende elementen zichtbaar in het huidige pand, zoals de oude weegschaal waarmee scheepsladingen werden gewogen.

De Zwarte Silo dankt zijn naam aan de kleur van de gevel. Dit was echter niet de oorspronkelijke kleur. Door aanhoudende vochtproblemen bleek een bitumenbehandeling noodzakelijk, waardoor de kenmerkende kleur van de silo ontstond.

Herbestemming Zwarte Silo Deventer

Nadat BOEi de silo in 2012 overnam van de gemeente, werd direct gestart met de herbestemming van het gebouw naar horeca. Inmiddels heeft de Zwarte Silo een bruisende nieuwe functie als foodhal onder de naam Fooddock.

Fooddock is een overdekte culinaire markt met allerlei kraampjes en restaurants. Het biedt plaats aan verschillende foodondernemers en heeft authentiek, puur en eerlijk eten als uitgangspunt. Dit moderne concept sluit naadloos aan bij de wens van de gemeente om van deze plek een levendige stadswijk te maken waar wonen, werken, cultuur en recreatie elkaar ontmoeten.

Wachtlijst

Dit project van BOEi wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, Gemeente Deventer, Wenink Holtkamp Architecten BGLlogo_NIEUW_7.jpg

Ontdek meer projecten met type: Industrieel