Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Kunstworkshops voor basisschoolleerlingen bij De Bovenste Polder

11 juni 2024

Vrije school De Zwaneridder uit Wageningen heeft de eerste Twan de Vos workshop van dit jaar gevolgd bij steenfabriek De Bovenste Polder.

Twan de Vos maakte schilderijen, zeefdrukken en beelden over mensen, hun gevoelens en vooral over hun onderlinge relaties. De onderwerpen van zijn kunst waren alledaags en werden op een directe, humoristische wijze verbeeld. BOEi, eigenaar van steenfabriek De Bovenste Polder waar De Vos een atelier huurde, wil met de workshops Twan de Vos herdenken als mens, ondernemer en kunstenaar én cultureel erfgoed onder de aandacht brengen bij de jeugd.

Linda en Marcel Perishable Rush hebben de leerlingen vertelt over de geschiedenis van de steenfabriek in Wageningen en wat voor kunst er allemaal gemaakt wordt, zelfs de vliegkunst van de zwaluwen kwam aan bod. Ook werd een bezoekje gebracht aan smid Lucas, die zijn smidse heeft in een van de voormalige ovens. Vervolgens gingen de leerlingen zelf aan de slag met spraycans en stencils. Een geslaagde workshop!

Op 19 juni is het vijf jaar geleden dat de Wageningse kunstenaar Twan de Vos overleed. De Vos stond bekend om zijn kleurrijke manier van werken, en in het leven staan. Om zijn liefde voor kunst en kleur door te geven aan de nieuwe generatie, worden op steenfabriek De Bovenste Polder door Linda en Marcel Perishable Rush workshops georganiseerd voor jongeren. Niet alleen de Wageningse basisschooljeugd is hiervoor uitgenodigd, ook jonge statushouders uit de omliggende omgeving sluiten aan.