Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Samen voor een mooier Nederland

Die oude watertoren, vervallen fabriekshal, leegstaande kerk of kenmerkend tankstation uit het verleden: vergeet de sloopkogel! BOEi geeft cultureel erfgoed al meer dan 25 jaar een nieuwe bestemming en toekomst. Wij schrijven gebouwen niet af, maar geven ze opnieuw betekenis. Zo maken we Nederland mooier. Doet u mee?

De meerwaarde van herbestemming

Het herbestemmen van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed is door non-profitorganisatie BOEi sinds 1995 op de kaart gezet. Monumenten alleen maar kopen en restaureren is niet voldoende; wij geven betekenisvolle plekken nieuwe betekenis en behouden de verhalen voor de toekomst. Met het herbestemmen van monumenten bevorderen wij duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit, leefbaarheid, sociale cohesie en economische groei.

BOEi brengt publiek en privaat samen. BOEi restaureert, ontwikkelt, adviseert en beheert. Voor talloze bedrijven, overheden en eigenaars. Dit doen wij niet alleen. Samen met onze 11 aandeelhouders, tientallen obligatiehouders, donateurs, sponsors én dankzij de jaarlijkse financiële bijdrage van de VriendenLoterij, zetten wij ons dagelijks in om Nederland nóg mooier te maken. Zo is er de afgelopen 25 jaar door BOEi meer dan € 200 miljoen geïnvesteerd in het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed.

Om nieuwe projecten mogelijk te maken hebben wij uw hulp nodig. Draagt u ook uw steentje bij aan een mooier Nederland?

Haal meer uit uw spaargeld en investeer in een BOEi obligatie. Met een rendement van 2,5%, een inleg van € 5.000 en een looptijd van 7 jaar is dit een zinvolle investering in de toekomst van Nederland. Uw geld gaat direct naar projecten en heeft dus écht een maatschappelijke impact. Lees hier meer over de BOEi obligatie.

Via de culturele-ANBI Stichting Vrienden van BOEi kunt u het werk van BOEi steunen als donateur. U bent al Vriend van BOEi voor minimaal € 25 per jaar en Vriend voor het Leven al met een eenmalige gift van € 250. Het afsluiten van een periodieke schenking, opzetten van een Fonds op Naam of opname van Stichting Vrienden van BOEi in uw testament, behoort ook nog tot de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de website van Vrienden van BOEi en help mee!

Word aandeelhouder van BOEi, een mooie kans om uw verantwoord ondernemerschap uit te dragen en u aan te sluiten binnen het netwerk van de huidige toonaangevende aandeelhouders. De aandeelhouders van BOEi ontvangen geen dividend, winsten worden direct terug geïnvesteerd in projecten. De huidige aandeelhouders van BOEi zijn AM Wonen, Bank Nederlandse Gemeenten, BPD Europe BV, Dura Vermeer, Green Real Estate, NEXT Real Estate (VORM), NH1816, Stichting Oranje Fonds, Stichting Vrienden van BOEi, TBI, Vesteda en VolkerWessels. Neem bij interesse of voor meer informatie contact op met de directie van BOEi, Arno Boon of Sylvia Pijnenborg.

Naast de subsidies die BOEi verwerft voor het herbestemmen en restaureren van erfgoed vormen ook investeringen en beleggingen een belangrijke basis voor onze financiering. Hiermee maakt u niet alleen ons werk mogelijk, maar versterkt u ook uw eigen vermogen. Neem bijvoorbeeld het Oranje Fonds: zij zijn aandeelhouder maar hebben eveneens een achtergestelde lening verstrekt. hierover vergoedt BOEi een rente, die nu gemiddeld zo'n 2,5% bedraag. Maar beleggen en investeren in monumenten kan uiteraard op nog vele andere manieren. Vaak persoonlijk, op een voor u meest passende vorm. Wij gaan hier graag over met u in gesprek om alle mogelijkheden en wensen te verkennen. Neem hiervoor contact op met de directie van BOEi Arno Boon of Sylvia Pijnenborg.

BOEi in cijfers

BOEi biedt tal van mogelijkheden aan om mee te doen in onze missie om onze fascinatie voor betekenisvolle plekken te delen. We geven de verhalen door en maken monumenten voor iedereen beleefbaar door er maatschappelijke betekenis aan te geven. En altijd met oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Op deze wijze levert BOEi een belangrijke bijdrage aan het doorgeven van Nederlands erfgoed en haar verhalen voor deze én volgende generaties. Maar ook bevorderen wij de toegankelijkheid van monumenten en het behoud van het restauratieambacht. In het jaarverslag 2022 vindt u alle belangrijke kerncijfers. Mocht u interesse hebben in een digitaal exemplaar, neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Arno Boon, directeur
e-mail: a.boon@boei.nl
Mob: 06 505 152 64
Werk: 033 760 0660

Sylvia Pijnenborg, directeur
e-mail: s.pijnenborg@boei.nl
Mob: 06 223 995 75
Werk: 033 760 0660