Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade

Ondertekening aanneemovereenkomst Groote Kantoor Delft

26 september 2023

Recent heeft de ondertekening van de aanneemovereenkomst met Bouwbedrijf Burgy plaatsgevonden. Deze overeenkomst betreft het eerste gedeelte van de casco-restauratie van het Groote Kantoor in Delft. Meer dan honderd jaar was het de hoofdzetel van DSM en haar voorgangers Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek en Koninklijke Gist-Brocades.

Het Groote Kantoor werd in zogenaamde ‘um 1800’-stijl ontworpen door architecten Bastiaan Schelling en Karel Muller en heeft een imposante glazen koepel. Burgy gaat de gevel, de kozijnen en het dak van het voorgebouw aanpakken en daarmee is de bouwfase officieel gestart.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het ontwerp voor het interieur (kantoorfunctie) en de restauratieaanpak voor de glazen koepel. Op 7 oktober krijgt het publiek de kans om eenmalig één van de mooiste kantoorgebouwen van Nederland te bekijken. Met deze eenmalige openstelling wil BOEi het publiek en bedrijfsleven vragen om bij te dragen aan de omvangrijke restauratie van het rijksmonument uit 1907. Meer informatie over de rondleiding is hier te lezen.