Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Constructieve inloopavond De Werklust Losser

6 maart 2024

Na een roerige periode vond recent een inloopavond plaats voor de buren van steenfabriek De Werklust in Losser. BOEi en Stichting De Werklust organiseerden de avond om de buurt bij te praten over het reilen en zeilen van de steenfabriek. De ‘noabers’ hadden overduidelijk behoefte aan informatie over de zaken die spelen bij de steenfabriek. In een constructieve en gemoedelijke sfeer werd kort teruggeblikt op de historie, waarna uitgebreid werd ingegaan op de aanstaande ontwikkelingen.

De directe aanleiding voor deze avond is de omgevingsvergunning die bij de gemeente ter inzage ligt voor het realiseren van een brouwzaal voor potentiële huurder bierbrouwer De Smokkelaar. De bierbrouwer, de Stichting en BOEi namen de tijd om de vragen die spelen te beantwoorden. Ook de nieuwe huurder ‘Uit in Twente’ was bij de bijeenkomst aanwezig. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur van elektrische fietsen, e-choppers en fatbikes.

De avond stond ook in het teken om te laten zien dat de Stichting en BOEi schouder aan schouder staan om de toekomst van de 9 rijksmonumenten en de museumfunctie die de Stichting vervuld, veilig te stellen. Zo is eind vorig jaar gestart met de restauratie van de droogloodsen die op het terrein staan.