KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

BOEi organiseert workshops ter ere van kunstenaar Twan de Vos bij steenfabriek De Bovenste Polder

1 juni 2022

Op 19 juni is het 3 jaar geleden dat de Wageningse kunstenaar Twan de Vos overleed. De Vos stond bekend om zijn kleurrijke manier van werken, en in het leven staan. Om zijn liefde voor kunst en kleur door te geven aan de nieuwe generatie, worden op steenfabriek De Bovenste Polder op initiatief van BOEi workshops georganiseerd voor jongeren. Niet alleen de Wageningse basisschool jeugd is hiervoor uitgenodigd, ook jonge statushouders uit de omliggende omgeving sluiten aan.

Marcel Reulen, Perishable Rush: “Als huurder van het voormalige atelier van Twan de Vos is het extra bijzonder dat ik samen met mijn partner Linda van Olderen deze workshops geef. Het is voor ons belangrijk om de jeugd in contact te brengen met kunst en het proces van creëren.”

Han Wartna, ontwikkelingsmanager BOEi: “Als bewoner van de steenfabriek heb ik Twan goed gekend. Een aimabel persoon als Twan de Vos was, verdient het om op deze manier herdacht te worden. Met het faciliteren van deze workshops herdenken we hem op een passende manier en laten we zien hoe een plek als de steenfabriek onderdak biedt aan kunstenaars.”

Twan de Vos, de kleurrijkste kunstenaar van Wageningen, overleed op 19 juni 2019. De Vos maakte schilderijen, zeefdrukken en beelden over mensen, hun gevoelens en vooral over hun onderlinge relaties. De onderwerpen van zijn kunst waren alledaags en werden op een directe, humoristische wijze verbeeld. BOEi, eigenaar van steenfabriek De Bovenste Polder, wil Twan de Vos herdenken als mens, ondernemer en kunstenaar en cultureel erfgoed onder de aandacht brengen bij de jeugd.