Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Zuider Gymnasium genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs 2023

14 april 2023

Het Zuider Gymnasium dingt mee naar de Rotterdam Architectuurprijs 2023. Dit BOEi-project in het het oude Zuiderziekenhuis maakt zowel kans op de juryprijs als op de publieksprijs. Voor die laatste is elke stem welkom. Stemmen kan tot 24 april 2023.

Het eerste zelfstandige gymnasium van Rotterdam Zuid is gevestigd in het monumentale Poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis dat in 2013 van de sloop werd gered. Linda Waals, rector van het Zuider Gymnasium is blij met het gebouw: ‘Rotterdam Zuid verdient een gymnasium om talent te ontwikkelen. We zijn blij dat wij dat hier mogen vormgeven’.

‘De lat lag hoog bij deze transformatie’ zegt Martijn Bok, ontwikkelingsmanager bij BOEi. De monumentale elementen die het karakter van het gebouw bepalen moesten zichtbaar blijven. Tegelijk moest in het gebouw een moderne en goed bruikbare school gerealiseerd worden. In samenwerking met verschillende partijen is dat goed gelukt. Bok: ‘Fantastisch hoe de architect het gebouw doorgrond heeft en de kwaliteiten benut heeft voor de school’.

Breng hier nu uw stem uit op het Zuider Gymnasium.