Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Zuider Gymnasium genomineerd voor de Gouden Piramide 2024

18 april 2024

De nominaties voor de Gouden Piramide 2024, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, zijn bekend. Uit 50 inzendingen zijn vijf projecten genomineerd, waaronder het BOEi-project het Zuider Gymnasium in Rotterdam.

Toekomstperspectief

Na voortschrijdend inzicht bij de gemeente is het Zuiderziekenhuis in Rotterdam getransformeerd tot het eerste gymnasium ‘op Zuid’. Bij de herontwikkeling is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en gezondheid. De toevoeging van hoogwaardig onderwijs op deze plek past in de ambities van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dat inzet op verbetering van het toekomstperspectief voor de circa 240.000 inwoners in dit gebied.

Inspirerend opdrachtgeverschap

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Het gaat hierbij om opdrachtgeverschap dat wordt gekenmerkt door de creatieve, deskundige, voorbeeldige en bezielende wijze waarop de opdrachtgever de voorwaarden voor het eindresultaat in het ontwerp- en bouwproces optimaliseert. Het Zuider Gymnasium is genomineerd voor inspirerend opdrachtgeverschap.

Vervolg Gouden Piramide

Naast ons project zijn nog 4 ander projecten genomineerd. De jury bezoekt eind mei de vijf genomineerde opdrachtgevers. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakt de winnaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst, op 10 oktober 2024 bekend. Daarbij ziet ook een publicatie het licht met daarin het juryverslag, een essay van de Rijksbouwmeester en besprekingen van de vijftien meest inspirerende opdrachtgevers (waaronder de genomineerden).

Meer over de andere genomineerden op goudenpiramide.nl