KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Verduurzaming monumenten is maatwerk

14 november 2022

Bij de verduurzaming van monumenten gaat het altijd om maatwerk. Maatregelen mogen geen negatieve gevolgen hebben voor de constructie of de cultuurhistorische identiteit of uitstraling van een gebouw. Ondanks het noodzakelijke maatwerk is het ook belangrijk om te zoeken naar standaardisering. Dat vergroot de haalbaarheid en betaalbaarheid. Duurzaamheid moet vanaf de start van elk project een vast onderdeel zijn en worden besproken met projectpartners. In iedere fase van een project kunnen duurzame keuzes worden gemaakt.

Het verduurzamen van een monument vraagt kennis van monumenten én verduurzamen. Dat is precies wat BOEi in huis heeft; we kennen de weg in vergunningen voor monumenten, verduurzamingsmogelijkheden, maar ook bijvoorbeeld in subsidies en financieringen. Wij zijn niet van de vuistdikke rapporten maar maken een praktisch plan van aanpak, met een voorstel van verduurzamingskansen in volgorde van efficiëntie, haalbaarheid en gebaseerd op uw budget en wensen. En als u dat wilt, kunnen we een eventuele verduurzaming ook begeleiden of u in contact brengen met betrouwbare partijen.

Zullen we eens kennis maken? Neemt u gerust vrijblijvend contact op door een mail te sturen naar duurzaam@BOEi.nl of door te bellen met onze verduurzamers Robert Tersmette (06 858 099 97) en Martijn Bok (06 533 789 29).