Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Tiende editie kerstmarkt Blokhuispoort Leeuwarden

5 december 2022

Op 10 en 11 december barst het in de Blokhuispoortgevangenis van Leeuwarden weer van de kerstperikelen. Met meer dan vijftig standhouders, livemuziek verzorgd door De Harmonie en een foodplein belooft de tiende editie van de kerstmarkt in de Blokhuispoort een groot feest te worden.

Meer dan vijftig kramen

‘Er staan veel kleine ondernemers op onze kerstmarkt waardoor je echt bijzondere producten aanbiedt en veel diversiteit. We zijn dit jaar wel extra kritisch, niet omdat we voorgaande jaren niet tevreden waren maar we willen een kerstmarkt met bijzondere producten blijven want dat is waar onze bezoekers op rekenen’ aldus Wini Weidenaar die samen met Hotze Bouma de kerstmarkt organiseert in de Blokhuispoort.

Foodplein van diverse horeca ondernemers

Op het foodplein, waar met name Hotze de skepter slaat, vind je winterse hapjes, glühwein, burgers, churros en wafels. Traditiegetrouw zijn er naast de horecazaken Proefverlof en Bajes Streetfood, gevestigd in de Blokhuispoort, een vijftal horeca ondernemers van buiten de gevangenismuren die op het foodplein staan.

Livemuziek van o.a. Karin Bloemen en Syb van der Ploeg

Het podium met live muziek en acts is wederom in handen van Stadsschouwburg De Harmonie. Het theater presenteert daar exclusieve previews uit de tweede helft van het theaterseizoen. Met optredens van Karin Bloemen, Syb van der Ploeg (De Kast) en Michelle David & The True-Tones. Ook is Radio538 aanwezig met Die Verrückte Stunde en zijn er optredens van Koester en Elske DeWall! Daarnaast kunnen bezoekers hun favoriete tv-helden ontmoeten tijdens een meet & greet met Buurman en Buurman, Bumba (Studio 100) en natuurlijk is ook de enige échte Kerstman aanwezig.

De kerstmarkt is ook op zaterdagavond open! De entree voor de markt bedraagt € 2,- en gaat op zaterdag 10 december om 11:00 uur open en duurt tot 21:00 uur. Op zondag 11 december is de kerstmarkt open van 11:00-18:00 uur.

Beeld: Hans Jellema