Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Open Monumentendag Fotowedstrijd

6 september 2023

Het Perfecte monumenten-Plaatje

Elk jaar in het tweede weekend van september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. De VriendenLoterij Open Monumentendag 2023 vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september en lanceert de Open Monumentendag Fotowedstrijd. Ga op pad tijdens Open Monumentendag, maak je meest iconische foto, stuur deze in en maak kans op bijzondere prijzen!

Hoe kan ik meedoen?

Stuur jouw meest iconische foto in tussen 9 en 11 september 2023. De jury onder leiding van William Rutten beoordeelt de foto’s en kiest de winnaars uit. Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling.

Juryvoorzitter William Rutten

Topfotograaf en juryvoorzitter William Rutten bekend van onder andere RTL “Het Perfecte Plaatje” en SBS Shownieuws zal een deskundig oordeel vellen over de ingezonden foto’s van de Open Monumentendag fotowedstrijd, samen met een afvaardiging van de verschillende erfgoedorganisaties.

Hoofdprijs

De hoofdprijs is een prachtige SONY CYBERSHOT DSC-RX10 MARK IV camera ter waarde van € 1.699,- die ter beschikking gesteld wordt door Kamera Express. Daarnaast wordt de winnende foto gebruikt in diverse uitingen van de organiserende partners met naamsvermelding van de fotograaf.

Partners

De Open Monumentendag Fotowedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Nederland Monumentenland in samenwerking met Natuurmonumenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), BOEi, Staatsbosbeheer, het Restauratiefonds, vereniging De Hollandsche Molen en Stichting Werelderfgoed Nederland.

Meedoen en uploaden

https://www.natuurmonumenten.nl/OMDfotowedstrijd

Spelregels en prijzen

https://www.natuurmonumenten.nl/omdfotowedstrijd/voorwaarden