KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

Op de koffie bij de helden van FC Wageningen

10 september 2021

Erfgoedorganisatie BOEi bracht onlangs een bezoek aan Stadion de Wageningse Berg (1949) om te spreken met de ‘dinsdagmorgengroep’: een groep van oud-spelers en –vrijwilligers van FC Wageningen die sinds jaar en dag bij elkaar komt om herinneringen aan de voetbalclub op te halen. De film over deze groep betrokkenen gaat op zaterdag 11 september om 11:00 uur in première.

Voor BOEi, samen met Stichting Future Center Wageningen eigenaar van het monumentale stadion, zijn het niet alleen de stenen, maar zeker ook de verhalen van een betekenisvolle plek of gebouw die ontsloten en doorgegeven moeten worden. Onder de noemer ‘Mensen Vertellen over Monumenten’ gaat BOEi al jaren langs bij mensen met een verhaal of herinnering aan een plek.

Jobbe Wijnen, projectleider ‘Mensen Vertellen’: “Dit was zeker één van de meest gezellige bezoekjes, echt ons kent ons op z’n Wagenings! Bijzonder om te zien dat de club, die al 30 jaar niet meer bestaat, toch zo levend blijft bestaan dankzij de inspanningen van een grote groep mensen. Er worden nieuwtjes uitgewisseld, gesproken over voetbal van vroeg en van nu en vrijwilligers doen klein onderhoud aan het stadion. Deze plek is van iedereen.”

De videopremière op YouTube is aanstaande zaterdag 11 september om 11:00 uur. Voor meer informatie en de link naar de video op de website.