Nieuwe plannen voor steenfabriek Elden

Nieuwe plannen voor steenfabriek Elden

woensdag, juni 20, 2018 - 15:12

BOEi en bouwondernemer Frank van Jaarsveld (BV) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herbestemming van de Steenfabriek in Elden (1928). BOEi nam het industriële monument in 2016 over van de Gemeente Arnhem en ging op zoek naar een samenwerkingspartij om de fabriek te herbestemmen. De Steenfabriek bevindt zich op een prachtige maar kwetsbare plek aan de Rijn in het natuurlijke uiterwaardenpark in Arnhem Zuid en heeft een zeer beperkte bestemming in de sfeer van recreatie.

Frank van Jaarsveld heeft in samenwerking met Anne-job Rodenburg het plan om de steenfabriek te herbestemmen als inspiratie- en bezinningsplek met groepsaccomodatie waar mensen (weer) in contact kunnen komen met zichzelf, met de natuur en de essentie. Een plek voor duurzaamheid van binnenuit.

Frank wil zich als bouwondernemer aan het project verbinden. Met BOEi werd daarom een samenwerkingsovereenkomst (SOK) getekend ten einde de plannen verder te onderbouwen en de steenfabriek na restauratieplan en herbestemmingsplan uiteindelijk over te dragen. Voor de steenfabriek gloort daarmee een mooie toekomst.