Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Monument Masterclass in Harculo

2 september 2022

BOEi organiseert op woensdag 14 september een gratis toegankelijke ‘Monument Masterclass’ in Zwolle voor particuliere en professionele monumenteigenaren in Overijssel. Met deze masterclasses in de IJsselcentrale wil BOEi haar rol als ‘Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud’ (POM) uitdragen en kennis over restauratie, herbestemming, verduurzaming en innovatie te delen.

De Monument Masterclass bestaat uit drie onderdelen. Ontwikkelingsmanager Nick Wolt gaat in op de uitdagingen waar BOEi tegenaan loopt om de gebouwen straks te hergebruiken en geeft een korte rondleiding over het terrein. Duurzaamheidsexpert Robert Tersmette gaat in op verduurzaming van monumenten, toegespitst op vragen waar de toehoorders zelf mee komen. In het derde gedeelte zal Machiel Spaan (M3H Architecten), een van de drijvende krachten achter het project Slotlab*, ingaan op circulaire innovaties die bij restauratie van monumenten kunnen worden toegepast.

De Masterclass vindt plaats op woensdagavond 14 september in het Dienstengebouw van de IJsselcentrale met inloop vanaf 18:30 uur. Aanmelden is vanwege het beperkte aantal plekken vereist. Meer informatie en een aanmeldlink is te vinden op www.BOEi.nl/masterclass.