Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Kijkdag voor nieuwe huurders bij de Generaal de Bonskazerne

21 maart 2024

De Generaal de Bonskazerne is al een aantal jaren flink in beweging. Waar het drie jaar geleden begon met een nieuwe kazernevisie “Betrokken wonen, betrokken werken” en de huisvesting van de eerste zakelijke huurders, zitten er inmiddels ca. 30 huurders op het terrein. De Bonskazerne huisvest een breed scala aan ondernemers waaronder bijvoorbeeld een fotograaf, psycholoog, een animatie ontwerper, kunstenaars en het Filmcafé. De huurders vormen samen een betrokken community en er wordt geregeld wat georganiseerd. Voor gebouw A, B en C worden nog huurders gezocht, daarvoor wordt op woensdag 10 april een kijkdag georganiseerd.

Naast de zakelijke gebruikers zullen er de komende jaren ook bewoners bijkomen. De vier belegeringsgebouwen zijn allemaal verkocht of onder optie aan wooncollectieven of andere stichtingen. Het wordt een gemengd terrein waar altijd wat te doen is.

Het B gebouw

De afgelopen maanden heeft het B gebouw op de Generaal de Bonskazerne een ware metamorfose ondergaan. Het gebouw is verduurzaamd en volledig gerestaureerd waarbij kleurenonderzoek is gedaan om alles weer helemaal in stijl te krijgen. Na de restauratie komen de oude huurders weer terug, maar er is nog plek voor 8 nieuwe huurders. “Het zal de mooiste plek op het terrein worden” aldus ontwikkelmanager Rinkjan Postma. In het gebouw zit de voormalige regimentskamer. Een ruimte op de eerste verdieping van maar liefst 107 vierkante meter met eigen keuken en fenomenaal uitzicht aan twee kanten.

In de A,B en C gebouwen zijn meerdere ruimtes beschikbaar voor de verhuur. BOEi zoekt betrokken huurders die het prettig vinden om met andere huurders in een van de gebouwen te ondernemen, en betrokken willen zijn bij activiteiten op het terrein en zich willen inzetten voor de community.

Bekijk nu al alle informatie over de ruimtes via Funda. Aanmelden voor de kijkdag kan door een mail te sturen naar Suzanne ter Harmsel s.harmsel@boei.nl