Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

BOEi wint transformatie hoofdgebouw Kentalis

21 juni 2023

Een team bestaande uit BPD, BOEi, DELVA en BiermanHenket wint de verkoopprocedure voor de transformatie van het voormalig hoofdgebouw van Kentalis en de omliggende terreinen in Sint-Michielsgestel. Per 1 september 2023 komt het historische monument en de omliggende delen van het terrein in handen van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

In nauwe samenwerking met Kentalis en de gemeente Sint-Michielsgestel wordt gewerkt naar het ‘Domein aan de Dommel’: een prachtige leef- en woongemeenschap met betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen en passende (commerciële) voorzieningen binnen een bijzondere landschappelijke omgeving van de Dommelvallei.

“Het voormalige hoofdgebouw is een prominent onderdeel van de geschiedenis van Kentalis”, zegt Oscar Dekker, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kentalis. “Ook in de toekomst zullen Kentalis en het gebouw nauw met elkaar verbonden blijven. Als belangrijke bewoners op het aangrenzende terrein hebben we een aantal essentiële voorwaarden gesteld aan de nieuwe eigenaar en bestemming van het gebouw. Hierdoor weten we zeker dat we een mooie en beschermde omgeving kunnen blijven bieden aan onze cliënten en leerlingen die doof of doofblind zijn en/of een communicatief meervoudige beperking hebben. We zijn erg blij dat BPD deze visie onderschrijft en we hebben veel vertrouwen in de herbestemming van het nieuwe gebouw.”