Gezocht: verhalen over Huize Vincentius in Udenhout

25 juni 2020

BOEi en Nico de Bont, toekomstige eigenaren van Huize Vincentius te Udenhout, zijn op zoek naar de verhalen van ‘Huize Vincentius’, in 1925 gebouwd als internaat voor ‘verstandelijk gehandicapten’ en momenteel nog een locatie van zorgverlener ASVZ. Bij de restauratie en herbestemming wil de combinatie BOEi/Nico de Bont de vele verhalen uit het vorige leven van Huize Vincentius ook een plek geven. Het project ‘Mensen vertellen over Vincentius’ roept Udenhouters, oud-werknemers, omwonenden en anderen die een bijzonder verhaal hebben over het gebouw, op zich te melden.

Jobbe Wijnen, drijvende kracht achter Mensen Vertellen over Vincentius: “Voor het kleine dorp Udenhout is Vincentius al een eeuw lang bepalend, op de eerste plaats vanwege haar kleurrijke bewonersgemeenschap, die elke Udenhouter natuurlijk kent. Wat vroeger nog een ‘gesloten instelling’ was, is nu een wijk in het dorp geworden, waar (groot)ouders met kinderen uit de omgeving met net zo veel plezier gebruik maken van de speeltuin en kinderboerderij als bewoners van ASVZ zelf. Iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen aan het Vincentius, of het nu gaat om de bewoners, het (oud)personeel of de omwonenden in het dorp. Die herinneringen willen we graag ontsluiten voor de volgende generaties.”

Heeft u een herinnering aan het Vincentius? Dan horen wij graag van u. We publiceren de verhalen o.a. op de pagina ‘Mensen vertellen over Monumenten’ (www.BOEi.nl/mensenvertellen) en de sociale mediakanalen van BOEi en Nico de Bont. U kunt contact met ons opnemen via communicatie@boei.nl of  telefoonnummer 033 760 0660.