Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Fletcher Football tekent voor gebruik van voetbalveld ‘De Wageningsche Berg’.

21 april 2021

Fletcher Football, onderdeel van Fletcher Hotels, heeft met stichting Future Center Wageningen en BOEi op dinsdag 20 april 2021 een overeenkomst getekend van 10 jaar voor het gebruik van het voetbalveld in stadion ‘De Wageningsche Berg’. Fletcher Football en de andere partijen verheugen zich erop om de vruchtbare samenwerking van de afgelopen jaren voort te kunnen zetten de komende 10 jaar.

De getekende overeenkomst bevestigt dat Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg de exploitatie van het hoofdveld van voormalig FC Wageningen op zich neemt en hierdoor exclusief gebruik kan maken van het veld.

Stadion De Wageningsche Berg is een historische voetbaltempel waar, van 1911 tot het faillissement in 1992, geschiedenis is geschreven en waar vele mooie overwinningen zijn gevierd. Nog dagelijks proef je hier de sfeer van toen. Oud-spelers, fans en vrijwilligers komen hier nog wekelijks oude verhalen ophalen en dragen zorg voor het onderhoud aan het stadion.

Door de verlenging van de samenwerking kan Fletcher Football deze prachtige locatie blijven aanbieden aan voetbalteams voor o.a. een trainingskamp ter voorbereiding op een nieuw seizoen of een belangrijke wedstrijd. De locatie is een perfecte combinatie met het hotel dat 75 meter verderop ligt. “Wij zijn als Fletcher Football erg blij met deze samenwerking en vooral ook enorm trots dat we samen met stichting Future Center Wageningen, BOEi en alle vrijwilligers de nostalgie van het voormalig FC Wageningen levend kunnen houden. Daarnaast zijn we vereerd dat we kunnen bijdragen aan het behoud van een iconische voetballocatie, welke je niet veel meer ziet in Nederland” vertelt Harm Beumer – Manager Fletcher Football.

Arno Boon, directeur BOEi sluit zich hierbij aan: “Dit stadion is de schouwburg van de gewone Wageninger geweest; hier werden successen beleefd en grote teams van de mat gespeeld door semi-profs die gewoon overdag werkten en ’s avonds en in het weekend voetbalden. Twee keer werd de KNVB-beker gewonnen en op het hoogtepunt zaten er 20.000 toeschouwers uit de hele regio in de ‘onneembare vesting’”.

BOEi is een organisatie die in heel Nederland erfgoed aankoopt, restaureert en een nieuwe bestemming geeft. De naburige watertoren komt later dit jaar in eigendom.

Marc van den Berg, bestuurslid st. FC Wageningen: “sinds 2003 zijn we samen met de Vereniging Behoud Stadion de Wageningse Berg bezig met het behoud en dat is flink duwen en trekken geweest; gebruik is de beste manier van behoud. De afgelopen jaren hebben onder andere de profvoetbalclubs OH Leuven, De Graafschap, Kiel Holstein, Preussen Münster, Al Jazira en Osasuna, al gebruik gemaakt van de faciliteiten van De Wageningsche Berg. Maar ook amateur voetbalclubs zoals SV Kampong en ’s Graveland hebben de weg naar deze locatie weten te vinden. Daarmee blijft het een plek van bewegen, sport en gezondheid en dat midden in een prachtige natuurlijke omgeving”.

Meer informatie is te vinden op www.futurecenter-wageningen.nl, www.stadiondewageningseberg.wordpress.com en www.fletcherfootball.nl

Beeldvullende voorvertoon

Op de foto vlnr: Marc van den Berg (st. FC Wageningen), Harm Beumer (Fletcher), Arno Boon (BOEi)