Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Feestelijke voorstelling in Centrale Markthal voor 750 jaar Amsterdam

16 februari 2024

Vanaf 27 oktober ’24 viert Amsterdam een jaar lang haar 750e verjaardag. De aftrap van alle festiviteiten vindt plaats met de voorstelling ‘Café 749’ in de Centrale Markthal in Amsterdam. Orkater, een Amsterdams gezelschap dat bekend staat om zijn theatervoorstellingen waarin muziek in het DNA zit, zal deze voorstelling presenteren.

Ter viering van de 750e verjaardag werkt de vaste klantenkring van ‘buurtcafé 749’ aan een speciale voorstelling die Amsterdam belicht; een stad die al eeuwenlang worstelt met ruimtegebrek. De harde strijd om elke vierkante meter grond lijkt echter steeds meer realiteit te worden voor de stamgasten. Zelfs het geliefde bruine café, waar iedereen altijd welkom is voor feesten, zingen, vieren en rouwen, dreigt te verdwijnen. Tenzij stamgasten en nieuwkomers hun krachten bundelen en gezamenlijk opkomen voor het behoud van hun plek…

Orkater zal de voorstelling ‘Café 749’, een muzikale ode aan de stad, opvoeren in de Centrale Markthal. Deze voorstelling dient tevens als eerbetoon aan de Amsterdamse oud-wethouder De Miranda, die zich inzette voor betaalbare woningen voor alle Amsterdammers. Voor deze locatievoorstelling werkt Orkater samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest, Meervaart, Markt Centraal (in de Centrale Markthal) en een uitgebreide cast van acteurs, muzikanten en stagiaires van theaterscholen, samen met Amsterdammers.

Première: 11 april 2024
Speeldata: 5 april t/m 4 mei 2024
Tickets zijn te boeken via orkater.nl
Locatie: Centrale Markthal, Jan van Galenstraat 6, Amsterdam West

Let op: De Centrale Markthal is alleen bereikbaar met de Markt Centraal Express, vertrekkend vanaf de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6. De Centrale Markthal is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een MIVA-toilet in de hal. Helaas is het vervoer naar de Centrale Markthal niet toegankelijk voor rolstoelen. Maakt u gebruik van een rolstoel, dan horen wij dat graag zodat we u kunnen aanmelden bij de portier van het Food Center Amsterdam.