Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

BOEiende sessies bij vakbeurs MONUMENT

16 april 2024

Vakbeurs MONUMENT (14-16 mei 2024) staat bekend als het vooraanstaande evenement voor professionals en eigenaren werkzaam in de erfgoedsector, waar de focus ligt op onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumenten. Gedurende drie levendige dagen fungeert MONUMENT als het centrum van innovatie en kennisoverdracht, waar leveranciers van producten en diensten voor de gebouwde erfgoedsector op passende afstand samenkomen met deskundigen en eigenaren die streven naar vooruitstrevende oplossingen.

BOEi organiseert op donderdag 16 mei drie verschillende informatieve sessies tijdens de vakbeurs. Onder leiding van ontwikkelingsmanager Rinkjan Postma wordt het intrigerende en complexe proces van de transformatie van kerk naar cultureel centrum belicht. Verduurzamer Robert Tersmette deelt concrete praktijkvoorbeelden, die aantonen dat verduurzaming van monumenten weliswaar uitdagend is, maar dat succes hierin een model biedt voor verduurzaming elders.

Daarnaast verschaft Rosanne Bruinsma, teamlead duurzaamheid en circulariteit, inzicht in de checklist voor klimaatadaptatie en natuurinclusie die zij ontwikkelen. Haar presentatie voorziet ontwikkelaars van inspirerende en praktische richtlijnen om klimaatadaptatie en natuurinclusie te integreren in het ontwikkelproces van monumenten.

Meer informatie over de sessie en de entree is te vinden op de website.