Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

BOEi beloond met Klimijzerprijs voor restauratie van 736 meter fabrieksschoorsteen

3 april 2023

BOEi is op het DRU Industriepark in Ulft (Achterhoek) onderscheiden met de zilveren Klimijzerprijs voor de wijze waarop BOEi uitvoering geeft aan behoud en herbestemming van afgedankte fabrieksschoorstenen.

De landelijke Klimijzerprijs is een initiatief van de jubilerende Stichting Fabrieksschoorstenen (STIF), die al 25 jaar op de bres staat voor behoud en een tweede leven voor deze blikvangers in de skyline van stad en dorp. STIF vindt BOEi een ideale uitvoerder van haar doelstelling. Arno Boon ontving de prijs die vernoemd is naar de klimijzers aan een schoorsteen, uit handen van STIF-voorzitter Arjan Barnard. In opdracht van BOEi is de afgelopen 25 jaar, zo wist Barnard, 736 meter aan fabrieksschoorsteen gerestaureerd.

De DRU was niet voor niets uitgekozen als plek voor de prijsuitreiking. BOEi had een belangrijke rol in de herbestemming van het complex en dankzij BOEi kreeg de DRU ook weer een schoorsteen: een exemplaar uit Ede van de zuivelfabriek Vika. Deze is door schoorsteenbouwer Harm Meijer in Ulft weer opgebouwd.

Meer lezen over de schoorstenen van BOEi, lees de blog van Kim Heuvelman

Foto’s: Marcel Overbeek en Rob Lureman

Arno Boon, directeur van BOEi ontvangt de Klimijzerprijs uit handen van Arjan Barnard (links), voorzitter van de STIF.
Rondwandeling op het DRU Industriepark