'Volver' door Alegría in de Muziekgieterij Bankastudios

Nu de oproep om verhalen over de Bankastudios uit is, komen de verhalen, maar vooral de audio langzaam binnen. Paul van der Wijst vond deze live-recording op Youtube van de groep Alegría uit 2006 in de Muziekgieterij.

Over de band Alegría is nu niet meer zoveel te vinden. Volgens de (opgeheven) website in het Internet Archive achterhalen we dat ze zichzelf alsvolgt omschreven: Alegría werd eind 2002 opgericht. Wij zijn een band met oudgedienden die alleen nog maar muziek naar hun hand willen maken. Alegría = vreugde! Resultaat: een met liefde gespeeld caleidoscopisch muziekrepertoire met Tango, Wals, Blues, Soul, Balads, Rock, Pop, enz..

De leden van Alegría waren André Houtman (gitaar & vocals), Ed Vos (keyboard, Hammond, accordeon, sax, dwarsfluit & vocals), Freddy Lefebvre (bass & vocals),  John van de Pas (drums & percussie) en  Ron van de Weijer Vocals (gitaar, bluesharp en percussie). wie de dame op de foto hieronder is, vermeldt de website niet. In 2013 werd de website opgeheven, waarmee we aannemen dat de band toen niet meer bestond.

 

Bankastudios Alegria website
Bankastudios Alegria website