KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

Op zoek naar de verhalen van de Bernarduskerk

Bernarduskerk, Made
Bernarduskerk, Made. Foto Jan van Dalen.

BOEi gaat op zoek naar de verhalen van de Bernarduskerk.

De Sint-Bernarduskerk in Made is gebouwd in 1870 en in augustus 1871 werd het gebouw geconsacreerd. Meer dan een eeuw deed het dienst voor de katholieke gemeenschap in het dorp. Maar tijden veranderden en De Vijf Heiligen Parochie (waaronder de kerk valt) heeft door dalend kerkbezoek besloten op zoek te gaan naar een kleinere locatie. Op dit moment trekt BOEi samen op met Breda Bouw om het gebouw voor de gemeenschap te behouden.

Als vast onderdeel van de de projecten van BOEi gaan we daarom op zoek naar de verhalen van de Bernarduskerk. En die moeten er veel zijn, want een groot deel van de gemeenschap heeft vroeger wekelijks met de kerk te maken gehad, is er getrouwd, gedoopt of bracht er eerbetoon aan naasten die ontvallen zijn. Heeft u verhalen of foto’s van de kerk die we hier kunnen delen? Neem dan contact met ons op voor het project ‘Mensen vertellen over de Bernarduskerk’

Mensen vertellen over Monumenten

inzendformulier verhalen
  • Uw voor- en achternaam.
  • Uw e-mailadres
  • Uw telefoonnummer
  • Type hier uw verhaal, of stel uw vraag.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif, pdf, txt, Max. bestandsgrootte: 3 MB, Max. aantal bestanden: 5.
      In verband me de veiligheid zijn alleen jpg, png, gif, pdf bestanden mogelijk. Heeft u een MSWord document, dan kunt u dit in MSWord met 'opslaan als' eerst opslaan als PDF. Heeft u andere bestanden die u wilt sturen, vraag ons dan hierboven om contact met u op te nemen.