Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Mensen vertellen over de Bankastudios

Project: Bankastudios

Bekijk Project

Mensen vertellen over de Bankastudios

BOEi is op zoek naar de verhalen van de Bankastudios aan de Bankastraat te Maastricht. Het kenmerkende pand werd in 1979 gebouwd op Mariaberg als studio voor de Regionale Omroep Zuid, later omroep L1 genaamd. Daarna was het vanaf 2006 als poppodium De Muziekgieterij een toonaangevende plek voor de Maastrichtse pop- en jeugdcultuur. Het gebouw is van grote betekenis geweest voor de stad en omgeving en nu het wordt herbestemd wil BOEi de bruisende verhalen uit het vorige leven van de Banka Studio een plek geven. Het project ‘Mensen vertellen over de Banka’ roept oud-werknemers van ROZ/L1, buurtbewoners, bezoeker van het poppodium en bandjes die gebruik maakten van de studio op om op zich te melden. Heb je oude foto’s of audio-opnames, of zelfs demos op cassette uit de Bankastudios en de Muziekgieterij, dan zijn we zeer geïnteresseerd in je verhaal.

Jobbe Wijnen, drijvende kracht achter Mensen Vertellen over de Banka: “Heel veel mensen hebben een herinnering aan de studio. In haar oorspronkelijke functie was ROZ en L1 een begrip in Limburg. Dat merken we ook als we rondvragen. Maar ook jongeren – nu vaak al iets minder jong –  kennen de Banka van legendarische optredens of namen er met bandjes in de kelders hun eigen muziek op. Als je nu door het gebouw loopt, kun je nog voelen dat het er eens bruiste van de activiteit. Die herinneringen willen we graag doorgeven aan de volgende generaties.”

Heeft u een herinnering aan Banka, oude foto’s, video of audio-opnamen? Dan horen wij graag van u. We publiceren de verhalen o.a. op de pagina ‘Mensen vertellen over Monumenten’ (www.BOEi.nl/mensen-vertellen) en de sociale mediakanalen van BOEi. U kunt contact opnemen met Jobbe Wijnen, j.wijnen@boei.nl of  telefoonnummer 033-7600660. of vul hieronder uw verhaal in.

Mensen vertellen over Monumenten

inzendformulier verhalen

 • Uw voor- en achternaam.
 • Uw e-mailadres
 • Uw telefoonnummer
 • Type hier uw verhaal, of stel uw vraag.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif, pdf, txt, Max. bestandsgrootte: 3 MB, Max. aantal bestanden: 5.
   In verband me de veiligheid zijn alleen jpg, png, gif, pdf bestanden mogelijk. Heeft u een MSWord document, dan kunt u dit in MSWord met 'opslaan als' eerst opslaan als PDF. Heeft u andere bestanden die u wilt sturen, vraag ons dan hierboven om contact met u op te nemen.

  Banka_1_P1100750.jpg

   

   

  Video waarin ROZ Bankastudios figureert: