Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Investeer in de toekomst van Caltex

Een bibliotheek in een oude gevangenis, een theater in een voormalige fabriek en een basisschool in een leegstaand ziekenhuis. BOEi maakt al meer dan 25 jaar impact met maatschappelijke en culturele herbestemmingen door heel Nederland. U kunt ons daarbij helpen door de aanschaf van een obligatie met een jaarlijks rendement van 2,5%. Als dank ontvangt u nu tijdelijk ons kleurrijke jubileumboek KIJK! cadeau!

Het Caltex tankstation

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de planvorming rondom het voormalig Caltex tankstation in Withuis. Een proces van een lange adem, maar voordat gestart kan worden met de restauratie en herbestemming moet er veel gebeuren; denk aan het aanvragen van vergunningen en subsidies en planvorming. Maar we maken stappen, en dat doen we niet alleen. Het BOEi team werkt samen met de Caltex-werkgroep; een aantal enthousiaste vrijwilligers die net als wij graag zien dat het tankstation gerestaureerd wordt.

IRIS architecten maakt een prachtig ontwerp voor de restauratie en herbestemming. Zij hebben eerder gewerkt aan het tankstation van Dudok in Groningen en een monumentaal tankstation in Amersfoort. Binnenkort delen we een eerste update over het tekenwerk, dus hou onze sociale media in de gaten of abonneer je op BOEi Berichten. En heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

De BOEi obligatie

BOEi is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk en is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen als Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud (POM). Om nieuwe projecten mogelijk te maken, geeft BOEi achtergestelde obligaties uit ter waarde van € 5.000 met een jaarlijks rendement van 2,5% en een looptijd van 7 jaar. De inleg van deze obligaties wordt volledig gebruikt voor de financiering van projecten als het voormalig Caltex tankstation in Withuis.

De afgelopen 25 jaar is door BOEi € 200 miljoen geïnvesteerd in het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed. Zakelijk en bedrijfsmatig, met creativiteit en een lange adem en met oog voor de maatschappij.

Caltex heeft nu úw benzine nodig! Investeert u mee?

Caltex

Na jaren van leegstand wordt het tankstation, dat in 1983 buiten gebruik werd gesteld, mede dankzij uw investering gerestaureerd en klaargemaakt voor een passende nieuwe toekomst.

Investeren met impact

De impact van BOEi projecten is groot. Niet alleen voor gebruikers, bezoekers en omwonenden maar ook voor de vele vrijwilligers die betrokken zijn. Een bouwvallige fabriek, een lege kerk of een verwaarloosd monument zijn een doorn in het oog, maar met veel geld, geduld en expertise verwezenlijken wij er plekken vol betekenis: musea, scholen, wijkcentra of woningen.

Dankzij de tientallen obligatiehouders die u voor gingen konden wij al meer dan 1,5 miljoen euro investeren in nieuwe projecten. Denk hierbij aan de realisatie van het eerste Gymnasium van Rotterdam Zuid in het Zuiderziekenhuis , de restauratie en maatschappelijke invulling van de Bankastudios (voormalig ROZ-gebouw) in Maastricht en de transformatie van het ENKA-kantinegebouw in Ede naar een duurzame basisschool.

Ook de komende jaren staan ons nog grote maatschappelijke opgaven te wachten: de restauratie van het Groote Kantoor in Delft, Kloosterdorp Steyl en het voormalige Caltex tankstion in Withuis. Wilt u hier uw bijdrage aan leveren en samen met ons ervoor zorgen dat deze monumenten weer van betekenis worden voor de gehele samenleving? Investeer dan mee via een BOEi obligatie.

Geeft u liever een eenmalige gift ten behoeve van de restauratie en herbestemming van het Caltex tankstation? Dit kunt u eenvoudig doen via onze ANBI-stichting Vrienden van BOEi. Klik hier om naar de speciale Caltex gift-pagina te gaan.

De komende jaren restaureert BOEi verschillende onderdelen in het prachtige Kloosterdorp Steyl in Noord-Limburg.

Verbinding

Met een BOEi obligatie investeert u mee in de missie van BOEi met een looptijd van 7 jaar. Dat betekent dat u voor een langere tijd verbonden bent met BOEi. Met een indrukwekkend trackrecord van 25 jaar en de steun van belangrijke en toonaangevende aandeelhouders is BOEi een betrouwbare partner. Dit vertrouwen bouwen wij met u op door u bijvoorbeeld op de hoogte te houden van ons werk via maandelijkse BOEi berichten. Maar ook ontvangt u nu na inschrijving gratis het kleurrijk vormgegeven jubileumboek KIJK! waarin te lezen en te zien is wat BOEi de afgelopen 25 jaar heeft gepresteerd. Een echte "must have" voor erfgoedliefhebbers!

Wilt u graag onze jaarcijfers ontvangen? Neem dan contact op met Anne van den Hul via a.hul@BOEi.nl of 06 11 66 26 70.

Inschrijven

Inschrijven voor een BOEi obligatie is heel eenvoudig. Klik op het juiste type formulier en vul de benodigde gegevens in. U kunt de BOEi obligatie op uw eigen naam en/of op de naam van uw partner zetten of op naam van uw (klein)kinderen. Tot slot kunt u kiezen de bijdrage te voldoen via een eigen overschrijving of direct via iDeal.

Geeft u liever een eenmalige gift ten behoeve van de restauratie en herbestemming van het Caltex tankstation? Dit kunt u eenvoudig doen via onze ANBI-stichting Vrienden van BOEi. Klik hier om naar de speciale Caltex gift-pagina te gaan.

afm2_vrijstelling_prospectus-1768x122.jpg

Fotocredits header: HCL Beeldbank, Fotograaf Jef Naseman, Fotocollectie GAM, nr. 33354

Fotocredits onder: HCL Beeldbank, Fotograaf Jef Naseman, Fotocollectie GAM, nr. 33355