Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Werkzaamheden Kloosterdorp Steyl

12 december 2023

Sinds afgelopen zomer heeft BOEi het bestuur van Stichting Kloosterdorp Steyl op zich genomen. De afgelopen maanden stonden in het teken van toegewijd onderhoud en renovaties aan verschillende historische gebouwen en groenvoorzieningen binnen het prachtige kloosterdorp.

Een opvallend project was het schilderwerk van het Vaerhoes, waar de afgelopen maanden met zorg aan gewerkt is. Dit is slechts een van de vele inspanningen die zijn geleverd. Daarnaast heeft het missiemuseum een gloednieuwe CV-ketel ontvangen, waarmee wordt bijgedragen aan de duurzaamheid en comfort in het gebouw.

De restauratie-inspanningen strekten zich verder uit naar het Ketelhuis, waar de poort is vervangen, en verschillende dakreparaties zijn uitgevoerd bij gebouwen zoals het Drukkerijcomplex, St. Gregor, en Oud St. Gregor. Het Tuinhuis, een ander kenmerkend bouwwerk, heeft een nieuw dak gekregen.

Het aanzien van de tuinen heeft ook de nodige aandacht gekregen. In de kloostertuin zijn zorgvuldige snoeiwerkzaamheden uitgevoerd, waarbij ook schade door recente stormen is hersteld. Het perceel aan de Kloosterstraat is niet overgeslagen; hier is eveneens gesnoeid en opgeruimd.

BOEi is momenteel actief bezig met het vellen van dode bomen in de kloostertuin. Deze maatregel past in het bredere kader van het behoud van een veilige en aangename omgeving.