KIJK! 25 jaar herbestemmen in Nederland. Lees verder

Restauratie dienstwoningen Dongecentrale aanstaande

11 april 2023

Een volgende stap in de herbestemming van de Dongecentrale: BOEi wil dit najaar starten met de restauratie van de zeven dienstwoningen naast de Dongecentrale. De provincie Brabant en BOEi maakten al eerder geld vrij om dit bijzondere stukje van de Dongecentrale aan te pakken. De dienstwoningen krijgen een nieuwe toekomst als atelier of werkruimte voor zelfstandigen in de creatieve of nijverheidssector.

,,De vergunningsaanvraag en de aanbestedingsfase lopen”, zegt Finn Dudok van Heel, ontwikkelingsmanager bij BOEi. ,,Omdat er voorheen zware industrie zat, vergt dat extra onderzoek en is meer onderbouwing nodig voor de vergunningsaanvraag. Bovendien moet er een degelijk restauratieplan liggen voordat we aan de klus beginnen. Zo’n proces kost tijd.”

De zeven huizen zijn nagenoeg identiek qua inhoud en hebben een oppervlakte van zo’n 180 vierkante meter. ,,Wie interesse heeft, kan zich alvast melden. Dan kunnen we bij de restauratie rekening houden met eventuele wensen. Bijvoorbeeld als iemand een atelier wil inrichten en daarvoor aan de achterzijde een extra raam wil.”

Dudok van Heel gaat er vooralsnog vanuit dat de vergunning komende zomer onherroepelijk wordt, zodat de restauratie in het najaar kan beginnen. ,,We verwachten dat de woningen rond mei, juni 2024 klaar zijn.”

Meer informatie: Finn Dudok van Heel, f.dudokvanheel@boei.nl

Bron: BN de Stem