Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

Nh1816 treedt toe als aandeelhouder van BOEi

30 maart 2023

Nh1816 Verzekeringen is toegetreden als aandeelhouder van BOEi. Met een investering van € 500.000,- voor een belang van ca. 5% stelt de verzekeraar BOEi in staat om nieuwe herbestemmingsprojecten te realiseren.

De aandeelhouders van BOEi vinden elkaar in het ondersteunen van de missie van BOEi: betekenisvolle plekken opnieuw betekenis geven. Zij ontvangen geen dividend; het rendement wordt opnieuw geïnvesteerd in herbestemming van monumenten. Elke aandeelhouder draagt dus wezenlijk bij aan het behoud van Nederlands erfgoed en deelt het idee dat het gaat om het lange termijnperspectief.
In alle herbestemmingen staat de betrokkenheid van burgers en gebruikers centraal.

Rémon Chattellon, financieel directeur Nh1816: “Wij zijn van oudsher een persoonlijke en betrokken verzekeraar met een groot hart voor de mens en de maatschappij. Wij kennen BOEi ook als betrokken partij die middels haar bijzondere projecten meerwaarde creëert. Het aandeelhouderschap past binnen onze strategie om een deel van ons vermogen duurzaam en maatschappelijk in te zetten.”

Arno Boon, directeur BOEi: “De lokale verankering van Nh1816 is een directe fit met de projecten van BOEi: met lokale gemeenschappen bouwen aan betekenisvolle plekken. Naast welkom investeringskapitaal voegt Nh1816 als verzekeraar ook weer nieuwe expertise toe aan de aandeelhoudersgroep. Als geboren Noord-Hollander had ik natuurlijk ook persoonlijk een klik met hun nuchtere, Noord-Hollandse mentaliteit”, aldus Boon met een knipoog.

Met het toetreden van Nh1816 telt BOEi nu 12 aandeelhouders: AM Wonen, BNG Bank, BPD Europe, Dura Vermeer, Green Real Estate, Next Real Estate, Nh1816, Stichting Oranje Fonds, Stichting Vrienden van BOEi, TBI, Vesteda en VolkerWessels.