KIJK! Het boek over 25 jaar herbestemming in Nederland. Lees meer

BOEi zoekt Vloggers

25 januari 2022

BOEi zoekt Vloggers

BOEi zoekt vloggers
BOEi zoekt vloggers

Amersfoort 25-1-2022 _ Ben jij een jong talent in het maken van vlogs over bijzondere gebouwen of plekken? Stuur ons je idee voor een vlog en maak kans het uit te voeren en je bereik te vergroten!

BOEi is een maatschappelijke organisatie die zich richt op het doorgeven van erfgoed en erfgoedverhalen voor volgende generaties. Dat doen we door monumentale gebouwen – fabrieken, kerken, boerderijen of kazernes – een nieuwe bestemming te geven. Zo bouwden we een restaurant in de Zwarte Silo in Deventer, is de Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden nu een cultureel centrum en wordt Centrale Markthal in Amsterdam een plek voor creatieve ondernemers. Verhalen over monumenten vinden we belangrijk. Of het nu gaat om oud-fabrieksmedewerkers van toen, of omwonenden en gebruikers van nu, we verzamelen hun verhalen ze en zetten ze op onze website (https://www.boei.nl/mensen-vertellen/) en sociale media.

Maar we vinden ook dat het diverser kan…én creatiever! Erfgoed is immers van iedereen, zeggen we…maar veel van onze verhalen zijn voor jongeren niet altijd zo interessant. En ook niet voor mensen met een migratieachtergrond. Dat willen we anders doen en daarom roepen we jouw hulp in.

We zijn op zoek naar jonge mensen die houden van erfgoed en verhalen vertellen. We willen je uitdagen een vlog te maken. Met vlog bedoelen een korte video van maximaal 10 minuten. Het onderwerp is vrij, zo lang het maar gaat over betekenisvolle plekken, erfgoed of monumenten en over iets waarvan jij denkt dat het jongeren aanspreekt. Als we jouw idee zien zitten, krijg je een vergoeding om de vlog daadwerkelijk te gaan maken.

Hieronder vind je alle spelregels. Zin om mee te doen, stuur dan jouw voorstel voor 1 maart 2022 naar communicatie@BOEi.nl

BOEi zoekt vloggers 2
Je maakt je vlog met je eigen telefoon of camera.

Spelregels ‘BOEi zoekt Vloggers’ (voorjaar 2022)

  1. Schrijf een voorstel, of teken een storyboard, voor een vlog die je leuk lijkt om te maken. Maximaal 1 A4. Je mag ook een idee schrijven voor een serie vlogs.
  2. De vlog die je gaat maken moet tussen de 3 en de 10 minuten lang zijn.
  3. Het onderwerp is vrij, zo lang het maar gaat over erfgoed of monumenten én jongeren aanspreekt.
  4. Stuur je voorstel vóór 1 maart 2022 naar communicatie@BOEi.nl met als onderwerp ‘vlogwedstrijd’
  5. Niet verplicht, maar mocht je al eens eerder een vlog gemaakt hebben, dan mag je ons een linkje sturen als bijlage naar eerder werk.
  6. Na 1 maart kiest BOEi naar eigen inzicht uit de inzendingen minimaal 1 tot maximaal 3 winnende kandidaten die hun vlog mogen gaan maken. Je gaat je vlog maken met je eigen mobiel, camera etc.
  7. Als je vlog af is stuur je hem ons toe. BOEi kijkt dan nog één keer naar de kwaliteit. Daar hoef je niet zenuwachtig van te worden, we kijken alleen naar of de audio voldoende te verstaan is en of de beeldkwaliteit voldoende is. (We moeten wel kunnen zien wat er gebeurt in het scherm!)
  8. Als de video is oké is bevonden krijgt je per vlog 250 euro onkostenvergoeding.
  9. Daarna publiceert BOEi de video op haar website en sociale media. We veranderen er in principe niets aan, maar mogelijk plakken we nog ons logo in een van de hoeken. Dat hoef jij dus niet zelf te doen.
  10. Omdat we ons richten op jong talent, is de maximum leeftijd voor deelname 30 jaar.