Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee

BOEi organiseert serie Zoomsessies over herbestemmen

24 juni 2020

Gedurende het jaar geeft BOEi ‘in den lande’ presentaties en lezingen over allerlei onderwerpen; van restaureren tot herbestemmen, van duurzaamheid tot historisch belang. Tijdens de lockdown was dit niet mogelijk, maar bleven de vragen komen. Daarop heeft BOEi bedacht de komende maand een wekelijkse zoomsessie te organiseren voor eenieder die geïnteresseerd is in achtereenvolgens: herbestemmen in crisistijd (donderdag 25 juni 11:00 uur), 25 jaar herbestemmen in Nederland (donderdag 2 juli 11:00 uur), duurzaam restaureren (donderdag 9 juli 11:00 uur) en ‘hoe verder in de monumentensector’ (donderdag 16 juli 11:00 uur).

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@boei.nl, u ontvangt dan de details. Onderstaand programma wordt nog aangevuld.

Programma:  

Week 26 – Donderdag 25 juni, 11:00 – 11:45
Herbestemmen in crisistijd. De monumenten-, restauratie- en vastgoedsector behoren tot de sectoren die hard door de coronacrisis geraakt worden. Welke geleerde lessen zijn er uit de vorige crisis en hoe breng je bij een nieuwe crisis herbestemmingsprojecten over de eindstreep? Sylvia Pijnenborg (adjunct-directeur) en Jeroen Ketting (ontwikkelingsmanager) gaan er in deze Zoomsessie op in, en geven praktische tips om vastgelopen processen weer vlot te trekken.

Week 27 – Donderdag 2 juli, 11:00 – 11:45
Geleerde lessen uit 25 jaar restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed. Wat komt er kijken bij het succesvol herbestemmen van monumentale objecten?

Door Sylvia Pijnenborg, Adjunct-directeur BOEi met tafelgast

Week 28 – Donderdag 9 juli, 11:00 – 11:45
Duurzaam restaureren van erfgoed. De vraag naar duurzame oplossingen is bij restauratie en herbestemming van monumenten steeds prominenter aanwezig. CO2-neutraliteit is gemeengoed aan het worden. Hoe kun je aan de ene kant zorgvuldig omgaan met monumenten en gebouwen terwijl je binnen de mogelijkheden die het gebouw heeft zo duurzaam mogelijk opereert?

Door Martijn Bok, Coördinator Duurzaamheid en Circulariteit bij BOEi met tafelgast .

Week 26 – Donderdag 16 juli, 11:00 – 11:45
Hoe verder in de monumentensector na maanden van lockdown? Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor monumenten nu, welke aandachtspunten bieden de huidige openstellingen en hoe krijgen we straks weer de bezoekersaantallen die exploitatie rendabel maken?

Door Michael Dekker, BOEi Eventlocaties met tafelgast