Beleef cultureel spektakel in iconische gebouwen! – erfgoedparade

Kloosterverhalen Nemiusklooster Den Bosch gezocht

Op zoek naar verhalen van het Nemiusklooster

Kloosterhotel de Soete Moeder is samen met BOEi op zoek naar verhalen over het Nemiusklooster. Bezocht u als kind een van de scholen in De Muntel waar de ‘Zusters van Liefde’ doceerden? Leverde u brood, groente en fruit of andere verse producten af bij het klooster, bracht u wel eens een bezoek aan de kapel, of had u op andere manieren contact met de zusters en het klooster? We horen het graag! In mei 2016 opent Kloosterhotel de Soete Moeder haar deuren als leerwerkbedrijf. De start van een nieuwe bestemming, maar het verleden willen we daarbij zeker niet vergeten. Wij – de Soete moeder en BOEi – vinden die verhalen van vroeger juist erg belangrijk. We willen ze actief gaan verzamelen. Daarom zijn we nieuwsgierig naar uw ervaringen en herinneringen met betrekking tot het klooster en de zusters, en hopen dat u ze met ons wilt delen. Ook foto’s of verhalen over spullen uit die tijd – denk aan bidprentjes, palmpasenstokken en schoolrapporten – zijn zeer welkom. Door de jaren heen heeft het klooster een belangrijke maatschappelijke functie in de wijk vervuld. Samen met BOEi zet de Soete Moeder die traditie voort op haar eigen manier. Bijzondere verhalen over het leven in en rondom het klooster maken dat deze gezamenlijke historie weer tot leven wordt geroepen.

Uw bijdrage is van harte welkom! U kunt e-mailen naar dieuwertje.van.schadewijk@desoetemoeder.nl, of bellen naar: 073 61 22 843. Meer informatie vindt u op www.boei.nl/mensen-vertellen en www.desoetemoeder.nl.

Meer informatie en contact: Dieuwertje van Schadewijk (de Soete Moeder) dieuwertje.van.schadewijk@desoetemoeder.nl, of bellen naar: 073 61 22 843