BOEi verzamelt de verhalen van de Clemenskerk, Hilversum

JVD_MG_0937-20140818.jpg

BOEi gaat het project Mensen vertellen over Monumenten uitrollen bij de Clemenskerk in Hilversum en op zoek naar verhalen over dit monument.

Als aanloop voor het project hadden we een gesprek met Saskia de Wit, die de kerk nu heeft ingericht als trampolinecentrum. “Weet je wie jij moet spreken? Wil van Hamersveld”, zei Saskia direct, “Zij woont al haar hele leven in de buurt en is een wandelende encyclopedie!”

En voor we het wisten trokken we al aan de bel in de Irenestraat naast de kerk en werden hartelijk ontvangen door Wil. Zij gaf ons direct een boek over de geschiedenis van de parochie en onderstaande foto. In de beginjaren was de kerk veel drukker beschilderd dan nu! Wil legt uit waarom: “Die schilderingen waren niet populair. Ze werden meestal ‘de vuile was’ genoemd door de parochianen en zijn weggeschilderd.” Vermoedelijk was dit in de jaren 60.

Binnenkort meer verhalen van Wil. Heeft u ook een verhaal over deze fraaie kerk uit 1914, dan nodigen we u uit zich te melden! Dat kan via een e-mail naar Jobbe Wijnen, j.wijnen@boei.nl.

Clemenskerk_004_Hamersveld_kl.jpg

Foto boven: Jan van Dalen

Foto onder: Clemenskerk, jaar nog onbekend.