Geef cultureel erfgoed een nieuwe toekomst en steun BOEi! - Doe mee
Rijnkapel Renkum

De Rijnkapel is in 1932 gebouwd onder architectuur van de heer G. Feenstra (1890-1985). De gebrandschilderde ramen zijn ontworpen door de glazenier J.H.E. Schilling. De afbeeldingen op de glas in lood ramen stellen bijbelverhalen voor uit de Bergrede (Mattheus 5). Het roosvenster boven de voordeur verbeeldt een kruis met symbolen brood, wijn, vis, alpha en omega en INRI.

De Rijnkapel bestaat uit een kerkruimte, een bestuurskamer en een keuken.

Een bruisende werkplek voor creatieve ondernemers
Graansilo Wehl: kathedraal van het platteland

De Graansilo in Wehl is van oudsher een plek vol bedrijvigheid. Sinds het industriële monument langs het spoor in 1998 leeg kwam te staan, was dat lange tijd wel anders. De afgelopen jaren vestigden zich weer enkele ondernemingen in de Graansilo en na restauratie en herbestemming is de weg vrij voor een creatieve heropleving van het gebouw. De silo is een herkenbaar punt in de wijde omgeving, een echte kathedraal van het platteland.

Weer dagelijks lunchen in het ENKA Kantinegebouw
Weer dagelijks lunchen in het ENKA Kantinegebouw

Langs het spoor bij Ede aan de rand van de Veluwe ligt de voormalige kunstzijdefabriek ENKA. De ENKA was lange tijd het grootste fabriekscomplex in Nederland. Op het enorme terrein, nu een woonwijk, staan nog altijd diverse rijksmonumenten. Middenin dewijk ligt het opvallende Kantinegebouw met daarin een brede school, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Na jaren leegstand krijgt dit bijzondere industriële erfgoed nu dagelijks kinderen over de vloer die er hun boterhammen eten.

Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer
Fijnproeversparadijs in Zwarte Silo Deventer

In het Havenkwartier van Deventer staat de beeldbepalende Zwarte Silo. BOEi nam de oude graansilo in 2012 over van de gemeente en startte een grondige restauratie. De eerste foodhal van Oost-Nederland was het resultaat. Inmiddels is dit industriële erfgoed uitgegroeid tot een geliefde hotspot bij fijnproevers uit de hele regio.

Groote kantoor DSM industriële parel
Groote kantoor DSM Delft industriële parel

Het Groote Kantoor, voormalig hoofdzetel van DSM en haar voorgangers Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek en Koninklijke Gist-Brocades speelde meer dan honderd jaar een centrale rol als broedplaats voor expertise en innovatie op het gebied van fermentatie en biotechnologie in Nederland.

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow