Verpakkingsgebouw ENCI Maastricht

Project

Verpakkingsgebouw ENCI Maastricht
Plaats
Maastricht
Bouwjaar
1927
Type
Industrieel
Rol BOEi
Exploitant, Ontwikkelaar, Verhuurder
Investering
€4 100 000
Website
Theater het Vrijthof AINSI
Status
Te huur

Verpakkingsgebouw ENCI Maastricht

De herbestemming van de ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) blijkt een welkome creatieve impuls voor Maastricht en omgeving. Het multidisciplinaire gebruik spreekt zowel ondernemers als bezoekers aan, waardoor het een bruisende plek vol leven en creativiteit is geworden. Momenteel vinden dan ook vele kunstenaars, bedrijfjes en een theater onderdak in het door BOEi herontwikkelde Verpakkingsgebouw van de ENCI. Een creatieve industrie, in de meest letterlijke zin van het woord.

AINSI

De ENCI in het verleden

De Eerste Nederlandse Cement Industrie (ENCI) werd in 1926 opgericht. Het industriële rijksmonument is gelegen aan de voet van de Sint Pietersberg, langs de rivier de Maas net ten zuiden van Maastricht. Het grootste deel van het complex is nog in gebruik voor het winnen van kalksteen en het produceren van cement. In 2005 zijn enkele verpakkingsgebouwen op het terrein in onbruik geraakt. De gebouwen zijn ontworpen door de architect Frits Peutz en zijn deels in vakwerkbouw met staal en baksteen uit beton opgetrokken. BOEi heeft de herbestemming van één van deze verpakkingsgebouwen op zich genomen.

Bedrijfs- en kantoorruimte in de ENCI

Het project is een initiatief van de gemeente Maastricht, ENCI, Euregio en de provincie Limburg. Als voortrekker van het project investeert BOEi in het Verpakkingsgebouw en verhuurt het ruimten aan diverse bedrijven en organisaties. Zo wordt de begane grond momenteel door drie bedrijven als kantoorruimte gebruikt. De eerste verdieping herbergt de foyerruimte en het podium van AINSI, een locatie van het Theater aan het Vrijthof. Op de tweede verdieping bevinden zich vijftien ateliers van de Stichting Ateliers Maastricht. Op de derde verdieping zijn tot slot nog eens twaalf kantoorunits en drie studio’s te vinden. Hier werken verschillende organisaties die samen de loungeruimte en vergaderkamer delen.

Te Huur

Vanaf 1 januari 2019 is er in ENCI ruimte te huur!

Neem voor meer informatie contact op met: John van Steenderen (Manager Beheer Onderhoud en Verhuur) j.steenderen@boei.nl

In Beeld: 

  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI
  • AINSI

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Maastricht, VSBfonds, provincie Limburg 

logo-bankgiroloterij_2.png

Blijf op de hoogte

Uitgelichte Projecten

Martinuskerk Religieus

Martinuskerk

Rust en recreatie in een religieus monument

Bekijk dit Project >
Steenfabriek de Bunswaard Industrieel

Steenfabriek de Bunswaard

Landelijk wonen langs de Waal

Bekijk dit Project >
Industrieel

Zeepfabriek Rohm en Haas

De oude fabriek als creatieve broedplaats

Bekijk dit Project >
Graansilo Wehl Industrieel

Graansilo

Een bruisende werkplek voor creatieve ondernemers

Bekijk dit Project >